Nye ambitioner for social balance i Gladsaxe
Det går fremad med social balance i Gladsaxe, og nu har byrådet vedtaget en ny ambition for en langsigtet og helhedsorienteret indsats i alle kommunens bydele.

Det går fremad med den sociale balance i Gladsaxe. Det viser de seneste tal fra de tre boligområder Høje Gladsaxe, Mørkhøj almene boliger og Værebro Park, hvor der i dag er særligt fokus på social balance.
Tallene, der er fra 2020 viser, at andelen af arbejdsløse falder, uddannelsesniveauet og gennemsnitsindkomsten stiger og antallet af borgere, som dømmes for kriminalitet falder. Alligevelkategoriseres Pileparkerneog Værebro Park nusom forebyggelsesområder på Indenrigsministeriets nye liste over udsatte områder, mens Høje Gladsaxe aldrig har optrådt på nogen af ministeriets lister.
Ny ambition for hele Gladsaxe
Nu har Gladsaxe Byråd netop vedtaget en ny ambition, der sætter retningen for det videre arbejde med at styrke social balance i Gladsaxe.
Arbejdet handler fx om, at børn og unge vokser op med gode rollemodeller, er aktive i foreningslivet, at flere får job eller uddannelse og kommer væk fra offentlig forsørgelse ogat kriminaliteten falder yderligere.Målet er samtidig at styrke bylivet og udvikle boligområderne, så de bliver en naturlig del af resten af byen.
- Vi har de seneste 10 år arbejdet systematisk for at skabe social balance i vores udsatte boligområder til gavn for børn og familier i hele Gladsaxe. Med ambitionen for 2030 lægger visporene fordet fremtidige arbejde med at styrke den sociale balance yderligere i de dele af byen, der i dag har nogle sociale udfordringer. Samtidig vil vi med strategien forebygge, at andre dele af byen i fremtiden bliver socialt udsatte, fortællerborgmester Trine Græse.
Byrådet har samtidig besluttet tre effektmål og ni temaer, der fungerer som pejlemærker for arbejdet med at skabe social balance i alle bydele i Gladsaxe Kommune.
Social balance tager tid
- Når vi arbejder med social balance, skal vi tænke hele vejen rundt omfx fritidsliv, sundhed, uddannelse, beboersammensætning med mere. Arbejdet med at skabe social balance handler derfor ikke om hurtige løsninger, men det lange seje træk. Samtidig skal vi gribe mulighederne, hvor de er, og samarbejde med borgerne, boligorganisationerne, foreninger, frivillige, NGO'er og andre professionelle aktører om at styrke den sociale balance, siger Trine Græse.
Fakta:
Den nye ambition 2030
’Hele Gladsaxe kommune skal forbedre sig på alle ni temaer og forskellen mellem Gladsaxe Kommune og de tre Social Balance-områder skal mindskes.’
De tre effektmål for social balance i Gladsaxe
- Flere skal klare sig bedre
- Vi skal blande os mere med hinanden
- Vi skal gå fra udsatte boligområde til attraktive bydele.
Ambitionens ni temaer
Sundhed, selvforsørgelse, medborgerskab og deltagelse, tryghed, socialt miks i de kommunale institutioner, socialt miks i fritiden, byliv, blandet beboersammensætning og image.
Kontakter
Borgmester Trine Græse Gladsaxe Kommune via kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22
Billeder

Information om Gladsaxe Kommune
Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner.
Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.
Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Jana Eger Schrøder ny Byudviklingschef i Gladsaxe11.8.2022 10:51:07 CEST | Pressemeddelelse
Jana Eger Schrøder starter 1. september 2022 som ny Byudviklingschef i Gladsaxe Kommune.
Gladsaxe tilbyder coaching og sprogstøtte til SOSU-elever22.6.2022 08:55:08 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe Kommune tilbyder sine SOSU-elever coaching og sprogstøtte for at støtte og fastholde dem under deres uddannelse.
Botilbud og væresteder i Gladsaxe bliver røgfri16.6.2022 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe er i fuld gang med at blive en af landets første røgfri kommuner. Nu indfører Gladsaxe også røgfrie miljøer for kommunes udsatte borgere. Onsdag den 15. juni indviede borgmesteren Røgfrit område på botilbuddet Nybrogård.
Ikonisk bøgetræ i Gladsaxe skal bidrage til biodiversiteten7.6.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den gamle, flerstammede bøg i Aldershvile Slotspark er angrebet af svamp og derfor et risikotræ. Alligevel får det lov at stå til glæde for biodiversiteten. Bevarelsen af bøgen er også Gladsaxe Kommunes bud på et vinderprojekt i konkurrencen Danmarks VILDESTE kommune.
Gladsaxe danmarksmester i life science-jobs1.6.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe indtager endnu en gang førstepladsen over kommuner med flest arbejdspladser inden for life science.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum