Sort/Hvid

Ny teaterforestilling ved teatrenes genåbning: "Hold samfundet lukket!"

Del

I går, den 6. maj, genåbnede de danske teatre efter mange måneders lockdown. På trods af krav om færre pladser, afstand, værnemidler og coronapas glæder de fleste teatre sig til at byde publikum indenfor igen og vende tilbage til en form for normaltilstand. Det gælder dog ikke Madame Nielsen.

Madame Nielsen, Verdensfrelserinden, foto af Emilia Therese
Madame Nielsen, Verdensfrelserinden, foto af Emilia Therese

Forfatteren og performancekunstneren Madame Nielsen skal selv stå på scenen i maj og juni på Aarhus Teater og Sort/Hvid. Men for hende er normaltilstanden det absolut farligste, vi kan vende tilbage til. Og det er budskabet i hendes nye forestilling, Verdensfrelserinden:

“Pandemien har vist os, hvad vi i fællesskab er i stand til ofre for at redde hinanden. Vi kan lukke butikkerne, holde flyvemaskinerne på jorden, omlægge produktionen, reducere vores forbrug til det absolut nødvendige. Det er det, der skal til for at frelse planeten fra klimakatastrofen. Og alle ved det. Derfor skal vi forlænge undtagelsestilstanden på ubestemt tid og gøre, hvad der må gøres," siger Madame Nielsen determineret.

Rustet til undtagelsestilstanden
Madame Nielsen kan selvfølgelig godt se det paradokset: Hun går selv på scenen under genåbningen for at plædere for en forlængelse af undtagelsestilstanden på ubestemt tid. Det er imidlertid nødvendigt at have en platform for at få et budskab ud. Og budskabet er enkelt: Omlæg samfundet og vores hidtidige livsform, stands overforbruget, sæt alle kræfter og kroppe ind på at frelse planeten.  

I Verdensfrelserinden fortæller Madame Nielsen, hvordan hun har ændret sit eget liv og sin egen krop for at imødegå den undtagelsestilstand, som hun spår vil komme. Hun deler sin 100% bæredygtige diæt af grønt og insekter og demonstrerer sit omfattende træningsprogram, der skal berede hendes krop på en ny livsform i pagt med naturen, uafhængig af forbrugssamfundets krav om vækst. Hun fortæller om sin opsøgning af forskellige åndelige og politiske traditioner, der kan vise vej ud af krisen.

Og hun bereder sig og nu også os på at følge denne vej, koste hvad det vil.

Rustet til klimakamp
Verdensfrelserindens budskab er nemlig ikke blåøjet. For Madame Nielsen ved, at kravet om en forlængelse af undtagelsestilstanden vil møde modstand. De færreste er klar til at opgive den livsstil og de privilegier, der følger med at bo i vores del af verden. Derfor er frelsen også en kamp.

I forestillingen har hun allieret sig med de fire amazoner i strygekvartetten Halvcirkel, der giver opgøret en kraftfuld, musikalsk dimension. 

VERDENSFRELSERINDEN har verdenspremiere på Aarhus Teater den 20. maj 2021 og kommer derefter til både Sort/Hvid i København (den 15.-19. juni 2021) og Teater Momentum i Odense (den 7.-9. september 2021). Forestillingen er en samproduktion mellem Sort/Hvid, Teater Momentum og The Nielsen Movement. 

DET KUNSTNERISKE HOLD

Koncept: Madame Nielsen og Christian Lollike

Medvirkende: Madame Nielsen og strygekvartetten Halvcirkel (Pernille Kristiansen på violin, Bittina Marie Ezaki på violin, Mika Persdotter på bratsch og Nicole Hogstrand på cello.

Iscenesættelse: Christian Lollike

Dramaturg: Anders Thrue Djurslev

Scenografi: Mie Riis

Lysdesign: Morten Kolbak

Lyddesign: Mads Emil Nielsen

Kontakter

Billeder

Madame Nielsen, Verdensfrelserinden, foto af Emilia Therese
Madame Nielsen, Verdensfrelserinden, foto af Emilia Therese
Download
Madame Nielsen, foto af Sofie Amalie Klougart
Madame Nielsen, foto af Sofie Amalie Klougart
Download

Links

Information om Sort/Hvid

Sort/Hvid
Sort/HvidFølg pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid

En spøgelseshistorie i dit eget hjem: Pilotsamarbejde mellem teater og VR-studie8.6.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Verdens første Augmented Reality mobil-app-teateroplevelse er nu skabt. Er det fremtidens digitale teater? Mens COVID-19 har holdt samfundet lukket, er teatret Sort/Hvid og produktionsselskabet Khora Virtual Reality gået sammen om at skabe en virtuel teaterform i app-format. Resultatet kan nu opleves i appen Haunted by the Future, som fortæller en spøgelseshistorie gennem din telefon.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum