Furesø KommuneFuresø KommuneFuresø Kommune

Ny supercykelsti forbinder Farum og Allerød

Del

En ny supercykelsti gør det både nemmere og sikrere at cykle mellem Allerød og Farum. Ruten, der forbinder kommunerne Allerød og Furesø, bliver indviet 1. september, hvor de to kommuners borgmestre sammen klipper snoren ved en officiel åbning på bygrænsen.

Der er ikke kun fokus på supercykelstier i retningen ind og ud af København. Kommunerne Furesø og Allerød lancerer nu i samarbejde med Supercykelstierne en ny strækning, der går på tværs og forbinder de to kommuner. Den 1. september mødes borgmestrene på bygrænsen og klipper snoren, hvorefter Farum-Allerødruten officielt er indviet.

Udover at forbinde supercykelstien Allerødruten, som går langs Kongevejen, med supercykelstien Farumruten, bliver ruten også et bindeled mellem Farum og Allerød for områdets cyklister og cykelpendlere. Den nye rute er 7,2 km lang.

”Bedre cykelstier betyder flere cyklister. Nu kan man cykle godt og sikkert mellem Allerød og Furesø og har samtidig forbindelse til de andre supercykelstier i hovedstadsområdet. Cykling er godt for sundheden, klimaet og trængslen. Sammen med resten af Supercykelstisamarbejdet i Region Hovedstaden gør vi en indsats for at øge cykelpendlingen. Bedre sundhed giver færre sygedage, og det er både godt for den enkelte og arbejdspladsen. Flere cyklister vil desuden give bedre fremkommelighed for de, der er nødt til at køre i bil,” siger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø Kommune.

Karsten Längerich, borgmester i Allerød Kommune, glæder sig ligesom sin borgmesterkollega i nabokommunen over forbedringen i infrastrukturen for dem, der færdes på cykel:

”I Allerød er der mange, der pendler til nabokommunerne, og endnu flere der pendler ind og arbejder i kommunen. Med både Allerødruten - og nu Farumruten - bliver det endnu nemmere og endnu hurtigere at tage cyklen til arbejdet, studie eller en tur ud i det blå. Det er godt for både miljøet, trængslen, helbredet og ikke mindst den personlige velvære. For man bliver da altid glad og frisk i hovedet efter en god cykeltur”, siger Karsten Längerich (V), borgmester i Allerød Kommune.

Som en del af fejringen af den nye supercykelsti vil en række medarbejdere og borgere i Allerød og Furesø Kommuner lade bilen stå og togkortet ligge derhjemme og i stedet taget en elcykel til arbejde i september måned. For at måle effekterne af en måned på elcykel gennemfører deltagerne en sundhedstest før og efter forløbet.

Antallet af cyklister på Farumruten mellem København og Farum er mellem 2012-18 steget med 68 pct.

Om Farum-Allerødruten

Der er anlagt ny cykelsti på strækningen nord for Slangerupvej og på Nymøllevej. Eksisterende cykelsti er blevet forbedret på flere strækninger, sikkerheden er øget ved at etablere nyt trafiklys ved Høveltevej, og cyklisterne har fået bedre fremkommelighed i trafiksignalerne. Læs mere om Farum-Allerødruten her https://supercykelstier.dk/farum-allerodruten-c95/.

Tid og sted for indvielsen:

  • Kl. 16: Borgmester Ole Bondo Christensen og andre byrødder fra rådhuset i Farum cykler til kommunegrænsen mod Allerød.
  • Kl. 16:10 Allerøds borgmester Karsten Längerich og andre byrødder cykler med følge fra rådhuset i Allerød til kommunegrænsen.
  • Kl. 16.30: Velkomst v. Sekretariatsleder for Supercykelstierne Sidsel Birk Hjuler efterfulgt af at Ole Bondo Christensen og Karsten Längerich klipper snoren.

FAKTA om supercykelstierne i Region Hovedstaden

Supercykelstierne i Region Hovedstaden er et samarbejde mellem 29* kommuner og Region Hovedstaden om at skabe sammenhængende cykelinfrastruktur på tværs af kommunegrænserne i hele regionen. Supercykelstierne forbinder land og by og skal gøre det let, fleksibelt og trygt at vælge cyklen til og fra arbejde.

  • Region Hovedstaden har i dag 175 km supercykelsti fordelt på ni ruter. I 2045 vil der være 746 km supercykelsti fordelt på 45 supercykelstier.  
  • På Region Hovedstadens supercykelstier pendles der hver dag 400.000 km på cykel, svarende til 10 gange rundt om jorden eller 100 Tour de France-løb.
  • Den gennemsnitlige turlængde på supercykelstierne er 11 km pr. tur. På nogle ruter er gennemsnits-turlængden knap 15 km pr. tur. Den gennemsnitlige pendlerafstand for bosatte i regionen uanset transportform er også 15 km.
  • Når en rute opgraderes til supercykelsti, stiger antallet af pendlere på ruten i gennemsnit 23 %. I gennemsnit kommer 14 % af de nye pendlere fra bilen.
  • På Farum- og Ishøjruten, der blev indviet som supercykelstier i 2013 og 2016, er en fjerdedel af de nye cyklister på ruten tidligere bilister. På Allerødruten er det tal 11 %.
  • Supercykelstierne er ét af Danmarks mest rentable infrastrukturprojekter: Det samlede net af supercykelstier på 750 km har et samfundsøkonomisk afkast på 11 pct., hvilket svarer til 5,7 mia. kr. Læs den samfundsøkonomiske analyse af supercykelstierne (fra 2018) her.

*OBS Pr. 30.08. forventes samarbejdet at tælle 30 kommuner i alt.

Billeder og mere information om supercykelstierne i hovedstadsregionen

http://supercykelstier.dk/ og https://supercykelstier.dk/download-pressefotos/

Billeder krediteres: Supercykelstier Region Hovedstaden

Kontakter

Sekretariatet for Supercykelstier, Programleder Sidsel Birk Hjuler
Tlf. 40 49 70 66, hy6p@tmf.kk.dk

Furesø Kommune, borgmester, Ole Bondo Christensen (A):
Tlf. 7216 5200

Allerød Kommune, borgmester, Karsten Längerich (V):
Tlf. 4291 2088

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum