Guldborgsund Kommune

Ny strakspulje støtter det gode værtsskab

Del

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune har på deres møde i dag besluttet at oprette en ny strakspulje. Formålet med puljen, er at give mulighed for hurtig og fleksibel økonomisk støtte til initiativer, som bidrager til det gode værtsskab for nye tilflyttere.

”Det vigtige for mig er, at vi med den her pulje kan støtte nogle af de lokale initiativer, som virkelig gør en forskel for fællesskaberne og det gode naboskab ude i lokalområderne,” siger formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.

”Når man flytter til Guldborgsund Kommune skal man mærke de stærke og mangfoldige fællesskaber fra starten, og det er en opgave, som kun de lokale foreninger og ildsjæle kan løfte, men med denne her pulje giver vi dem en hjælpende hånd og en anerkendelse for den opgave,” siger Martin Lohse.

Inspiration til puljen kommer fra Opgaveudvalget for Landdistrikter og Turisme (LTU), som i december gav en række anbefalinger til Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget. En af anbefalingerne var at man fra kommunens side i højere grad skulle understøtte det gode værtsskab ude i lokalområderne. Og det er netop den anbefaling, man fra kommunens side prøver at følge med oprettelsen af strakspuljen.

”For mig er den her pulje en del af det bosætningsarbejde, som vi er i gang med i Guldborgsund Kommune. Vi har holdt nogle velbesøgte og levende tapasmøder både lokalt og i København, og med denne her pulje får vi mulighed for at understøtte den bosætningsindsats, som de lokale fællesskaber er ansvarlige for,” siger Martin Lohse afslutningsvis.

Strakspuljens midler skal bruges til at sikre mangfoldige lokale fællesskaber, og at flere borgere bosætter sig og bliver boende.

På dagens møde har Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget desuden besluttet at uddele de første 10.000 kr. fra strakspuljen til et velkomstarrangement for nye beboere i Stubbekøbing.

Fakta:

Puljen kan støtte initiativer, events og arrangementer, der har til formål vise det gode værtsskab i Guldborgsund Kommune i forhold til nye tilflyttere i lokalområdet.

Alle foreninger, fællesskaber og organisationer i et af kommunens 18 lokalområder kan søge.

Puljen kan støtte med op til 10.000 kr.

Puljen indeholder i alt 180.000 kr.

Ansøgninger til puljen sendes på mail: vores@guldborgsund.dk

Der vil være en svartid på cirka 14 dage.

Kontakter

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Nyt rekreativt område på Sydfalster - Kæmpeskoven11.5.2020 08:18:31 CESTPressemeddelelse

Det er sjældent, at muligheden byder sig for. Men nu sker det, Guldborgsund Kommune kan snart tilbyde alle borgere et nyt rekreativt område. - Vi er meget begejstret over, at det kan lade sig gøre, siger Peter Bring-Larsen (G) formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune. Det er den kommunalt ejede tidligere losseplads og grenplads på Godthåbs Alle i Væggerløse, der nu bliver til et nyt offentligt tilgængeligt rekreativt område. Grenpladsen har igennem mange år ligget ubenyttet hen. Grenpladsen bliver nu til et skovområde – der er døbt ”Kæmpeskoven”. Hele området vil blive tilplantet med ”børn” af kæmpeegene fra Corselitzeskovene på Østfalster. Et projekt koordineret af Skov- og Naturkonsulent Thyge Andersen, Kraghave. Dernæst vil en del af området blive indhegnet til en ny stor hundeskov. Der vil tillige blive etableret p-plads og borde & bænkesæt på arealet. Grenpladsen er kortlagt som lettere forurenet, fordi den har været anvendt som losseplads. Pga. af de

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum