Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Ny støttemulighed for lokalsamfund med mange landvindmøller

Del

For første gang nogensinde er det nu muligt at søge støtte til udviklingsprojekter i områder, der har mange landvindmøller. Projekterne skal enten fremme oplevelser i nærområdet, styrke den lokale sammenhængskraft eller afhjælpe de gener, der kan være fra vindmøllerne.

Regeringen har sammen Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet besluttet at kompensere de lokalsamfund, som har mange vindmøller i nærområdet. Det sker ved at tilføre Landdistriktspuljen 10 mio. kr. årligt i frem til 2024. Puljen for 2021 er allerede nu åben for ansøgninger.

”Langt de fleste vindmøller på land står i landdistrikterne, og vindmøller er ofte ikke populære naboer. Derfor har vi ad flere omgange forbedret forholdene for de nære naboer til vindmøller. Nu giver vi for første gang støtte til de lokalsamfund, der har mange vindmøller” siger klimaminister Dan Jørgensen.

Der kan søges om støtte til almennyttige, rekreative, sociale og kulturelle projekter i områder med vindmøller, og de skal fremme oplevelser, styrke lokal sammenhængskraft eller kompensere for gener fra landvindmøller. Der ydes kun tilskud til projekter, hvor afstanden til landvindmøller er mindre end 5 km eller 50 gange møllehøjden. Ansøgningerne vil derudover blive vurderet på en lang række kriterier, herunder om projektaktiviteterne kommer lokalsamfundet til gode og bygger på et folkeligt engagement.

”Regeringen ønsker at skabe udvikling og gode vilkår i landdistrikterne og det understøtter vi med den her pulje. Der kan søges støtte til det lokale forsamlingshus, sportsanlæg eller til sociale aktiviteter, der gør en positiv forskel. Der kan også søges støtte til projekter, der mindsker de direkte gener fra vindmøllerne, for eksempel en støjvold”, siger klimaminister Dan Jørgensen.

Landdistriktspuljen administreres af Indenrigs- og Boligministeriet, der nu åbner for en særskilt ansøgningsrunde til projekter i lokalsamfund, hvor der står mange landvindmøller.

Læs mere om tildelingskriterier og vejledning til ansøgning på hjemmesiden livogland.dk.

Kontakter

Ved spørgsmål til ansøgning, kriterier mm.
Kontakt Bolig- og Planstyrelsen på Landdistriktspuljens telefon 41 71 78 97 mel-lem kl. 10 og 12 på alle hverdage eller på landdistriktspulje@erst.dk.

For henvendelser til klimaministeren
kontakt klimaministeriets pressetelefon på 41 72 38 05

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Bedre muligheder for tilskud til grøn varme og energirenovering3.3.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Hvis de utætte vinduer trænger til at blive skiftet ud, eller det sorte fyr skal erstattes af en grøn varmepumpe, så bliver der nu bedre mulighed for at få tilskud. Fremover bliver der flere årlige ansøgningsrunder til den såkaldte Bygningspulje, så ansøgningerne kan blive behandlet hurtigere, og så man ikke skal vente et helt år med at søge igen, hvis man får afslag. Samtidig justeres tilskuddet, så flere kan få støtte. Næste ansøgningsrunde åbner i starten af april.

Denmark decides to construct the world’s first windenergy hub as an artificial island in the North Sea4.2.2021 12:00:00 CETPress release

Denmark has reached a landmark agreement on the construction of an energy hub in the North Sea. The energy hub will be an artificially constructed island 80 kilometers from the shore of the peninsula Jutland. It will be owned by a public-private partnership. The hub will strengthen the integration of Europe’s power grids and increase renewable electricity production necessary for a cli-mate neutral Europe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum