Det Kongelige Teater

Ny solodanser i Den Kongelige Ballet

Del

Lørdag aften blev det unge stortalent Ryan Tomash udnævnt til solodanser på Det Kongelige Teater.

Ryan Tomash i Don Quixote. Foto: Costin Radu
Ryan Tomash i Don Quixote. Foto: Costin Radu

Der spirede en forventningsfuld summen i salen, da klapsalverne fordampede i teatermørket, og Nikolaj Hübbe trådte ud på scenen efter sæsonens sidste forestilling af Don Quixote.
Smilene i spotlyset voksede, og salen blev næsten så stille, at man kunne høre hjerterne banke. For når balletmesteren træder op på scenen efter en forestilling, er det som regel med nyheden om, at en danser skal forfremmes til solodanser, og denne aften var ingen undtagelse. Ryan Tomash er ny solodanser ved Den Kongelige Ballet. 

Nikolaj Hübbe begrunder forfremmelsen af Ryan Tomash med disse ord:

"Hvis jeg var en ung balletelev, og så Ryan Tomash danse, så ville han straks blive mit store stjerneidol. Han blander styrke med en nobel følsomhed, og så er han en meget begavet rollefortolker med en sprudlende energi, og hans dans smitter af på alle, han står på scenen med."

Canadiske Ryan Tomash har gjort kometkarriere, siden han blev ansat i Den Kongelige Ballet tilbage i 2017. På trods af, at han begyndte i kompagniet som korpsdanser, har den 22-årige danser båret solistrollerne helt fra begyndelsen. Han blev udnævnt solist i 2021 og har trods sin unge alder allerede udmærket sig ved at danse flere af de berømte hovedroller i ballettens repertoire. 

Titlen som solodanser er den fineste, man kan pryde sin balletkarriere med, og den er kun meget få dansere forundt.

Ryan Tomash (f: 1999) er uddannet fra Canada’s National Ballet School. Han blev ansat ved Den Kongelige Ballet som korpsdanser i 2017 og udnævnt til solist i 2021.

Udvalgte hovedroller
Romeo i Romeo og Julie, Basil i Don Quixote, Junker Ove i Et Folkesagn, havguden Golfo i Napoli, Armand Duval i Kameliadamen, kavaleren i Balanchines Nøddeknækkeren samt solopartier i Juveler, Persistent Persuasion og Mahlers 3. symfoni. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Ryan Tomash i Don Quixote. Foto: Costin Radu
Ryan Tomash i Don Quixote. Foto: Costin Radu
Download
Ryan Tomash i Balanchines Nøddeknækkeren. Foto: Henrik Stenberg
Ryan Tomash i Balanchines Nøddeknækkeren. Foto: Henrik Stenberg
Download
Ryan Tomash i Juveler. Foto: Costin Radu
Ryan Tomash i Juveler. Foto: Costin Radu
Download
Ryan Tomash. Foto: Natascha Rydvald
Ryan Tomash. Foto: Natascha Rydvald
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Sankt Hans på Ofelia Plads er tilbage: Oplev heksehyldest, Oh Land-koncert og båltale med frontfigurerne fra r8Dio7.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter et par års coronapause kan københavnerne igen glæde sig til at fejre årets korteste nat midt imellem himmel og hav, når Jeudan og Det Kongelige Teater inviterer til Sankt Hans på Ofelia Plads i samarbejde med Hotel Scandic Front og Admiral Hotel. Årets program byder på oplevelser for både klassiske koncertgængere, astrologi-interesserede samt fans af podcasten ”Undskyld vi roder”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum