Halsnæs Kommune

Ny skole bygges på gode arbejdsvilkår

Del

Halsnæs Kommune har sammen med CC Contractor og 3F givet håndslag på, at Ny Frederiksværk Skole bliver bygget med fokus på fair arbejdsforhold for alle byggeriets håndværkere

Skitse af indgangspartiet i den kommende, nye skole i Frederiksværk.
Skitse af indgangspartiet i den kommende, nye skole i Frederiksværk.

Håndværkerbiler fra flere forskellige firmaer har for tiden kurs mod Skolevej i Frederiksværk, hvor en ny folkeskole er under opbygning.

Med mange involverede entreprenørfirmaer i det store byggeri er det vigtigt, at der er styr på gode arbejdsvilkår. Det kommer der nu ekstra fokus på med en samarbejdsaftale mellem Halsnæs Kommune, hovedentreprenøren CC Contractor og 3F Frederiksværk-Frederikssund.

Med aftalen har parterne givet hinanden håndslag på aktivt at arbejde imod social dumping under hele byggeriet af den nye folkeskole. Aftalen omfatter både CC Contractor som hovedentreprenør, deres underentreprenører og leverandører derunder.

Samler kræfterne mod social dumping

Der er således tale om et ambitiøst håndslag, som gavner alle, understreger Halsnæs Kommunes borgmester, Steffen Jensen:

”Vi har vedtaget at bygge en visionær skole i Frederiksværk, som skaber gode rammer for hele lokalområdet. Derfor skal vi naturligvis også sørge for, at der er gode rammer for de håndværkere, der udfører byggeriet. Jeg blev derfor glad, da 3F’s lokalafdeling henvendte sig med idéen til en samarbejdsaftale, for det giver på alle måder rigtig god mening, at vi samler kræfterne mod social dumping. Jeg ser meget frem til samarbejdet under hele byggeriet,” siger borgmester Steffen Jensen.

Hos CC Contractor ser direktør Jørn From samarbejdet som en naturlig del af virksomhedens fokus på ansvarsfuldt byggeri i alle led:

”Når vi bygger, har vi altid fokus på at gøre det ordentligt – også når det handler om medarbejdernes vilkår. Derfor indgår vi gerne i et samarbejde med 3F, for det er i alles interesse, at her er ordentlige forhold. Vi tror på, at glade, trygge medarbejdere på pladsen giver en bedre byggeproces og i sidste ende et bedre byggeri. Så vi vil hellere end gerne gøre vores til at komme social dumping til livs,” siger Jørn From, direktør i CC Contractor.

Næstformand Max Pedersen fra 3F Frederiksværk-Frederikssund glæder sig over, at kræfterne samles mod social dumping:

”I 3F Frederiksværk-Frederikssund arbejder vi på at sikre, at der er gode arbejdsvilkår for medarbejderne på alle lokale byggepladser. Ny Frederiksværk Skole er i den sammenhæng et af de større projekter i lokalområdet, hvor mange håndværkere får deres gang. Derfor giver samarbejdsaftalen også tryghed, fordi vi sammen viser, at vi arbejder for at gøre det til en god arbejdsplads. Det er vi meget tilfredse med hos 3F, og vi kommer selvfølgelig til at følge løbende op på aftalen,” siger Max Pedersen, næstformand i 3F Frederiksværk-Frederikssund.

Den nye aftale er inspireret af en lignende model fra Odense, hvor man har gode erfaringer med tillid og tæt personlig kontakt mellem parterne i et byggeri. Den nye samarbejdsaftale er ikke juridisk bindende for parterne, men både Halsnæs Kommune, CC Contractor og 3F er indstillet på at opfylde intentionerne fuldt ud.


Principper i samarbejdsaftalen

 • CC Contractor skal senest to uger efter indgåelse af entreprise- og leverandøraftaler oplyse om firmanavne og CVR-nr. på alle firmaer inklusive alle kendte underleverandører og –entreprenører. For efterfølgende tilknyttede under-underentreprenører og leverandører skal dokumentation fremlægges med samme tidsfrist.
 • Oplysninger om alle entreprenører, der aktuelt arbejder på byggeriet, vil blive oplistet ved byggepladsens indgang, således at oplysningerne også er offentligt tilgængelige. Listen skal opdateres ugentligt.
 • CC Contractor skal på bygherremøder fortløbende dokumentere, at alle medarbejdere på byggeriet Ny Frederiksværk Skole har overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår som følge af overenskomster imellem Dansk Byggeri (eller anden arbejdsgiverorganisation) og relevante fagforbund.
 • CC Contractor skal på bygherremøder fortløbende dokumentere, at alle udenlandske underentreprenører er registreret i registre som fx Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT) eller E-indkomstregisteret.

Fakta om Ny Frederiksværk Skole

 • Bygherre: Halsnæs Kommune
 • Totalentreprenør: C.C. Contractor A/S
 • Arkitekt: Arkitektfirmaet Kjaer & Richter
 • Landskab: 1:1 Landskab
 • Ingeniører: SWECO
 • Bygherrerådgiver: Niras
 • Areal: 6.650 m2
 • Forventet byggestart: foråret 2021
 • Forventet indflytning: januar 2023
 • Samlet entreprisesum: 133 mio. kroner

Kontakter

Steffen Jensen
Borgmester, Halsnæs Kommune
Telefon: 2620 0782

Jørn From
Direktør, CC Contractor
Telefon: 2166 8546

Max Pedersen
Næstformand, 3F Frederiksværk-Frederikssund
Telefon: 6020 9522

Billeder

Skitse af indgangspartiet i den kommende, nye skole i Frederiksværk.
Skitse af indgangspartiet i den kommende, nye skole i Frederiksværk.
Download

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum