Fonden for Entreprenørskab

Ny samarbejde om iværksætteri på erhvervsuddannelser og videregående uddannelser

Del

Fonden for Entreprenørskab og Iværksætterdanmark går nu sammen om at styrke indsatsen omkring iværksætteri på erhvervsuddannelser og videregående uddannelser

Iværksætterspirer med gode idéer skal have bedre muligheder for at forfølge deres drømme. Det får de nu mulighed for gennem skræddersyede workshopforløb på deres uddannelsesinstitutioner.

Et nyt samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab, der har en styrkeposition inden for entreprenørskab i uddannelsesverdenen og Iværksætterdanmark, der har gratis tilbud til alle iværksættere, skal gøre det nemmere for de studerende at gå fra idé til virksomhed.

Fonden for Entreprenørskab vil i første omgang facilitere en række udviklingsworkshops sammen med aktører fra uddannelsesverdenen. Her skal det faglige indhold udvikles, så det matcher efterspørgslen på uddannelsesinstitutionerne. De første workshopforløb, der udvikles i samarbejdet, forventes at køre i efteråret 2022.

Mere fokus på iværksætteri
Det nye samarbejde med Iværksætterdanmark er en god mulighed for at skabe mere fokus på iværksætteri og entreprenørskab på både erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser, mener direktør i Fonden for Entreprenørskab Christian Vintergaard.

- Med den nye store projektindsats, der løber frem til juni 2023, vil vi kunne tilbyde fagligt relevante entreprenørskabsforløb. Vi tager Iværksætterdanmarks eksisterende kompetenceforløb og tilpasser dem i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne for på den måde at få mere entreprenørskab ind i uddannelserne og kunne give elever og studerende på tværs af landet nye attraktive entreprenørskabsforløb, siger han.

Vil løfte studerendes mindset
Christian Vintergaard er overbevist om, at samarbejdet vil løfte elever og studerendes entreprenante mindset og samtidig styrke institutionernes arbejde med iværksætteri. Derudover er det nye samarbejde med til at styrke økosystemet for iværksætteri og innovation i Danmark.

Også hos Iværksætterdanmark ser man store perspektiver i samarbejdet.

- Vi har her en unik mulighed for at bringe de studerendes iværksætteridéer tættere sammen med de gratis tilbud, der i forvejen eksisterer. I et partnerskab som dette forstærker Erhvervshusene deres position på iværksættersiden ved at bringe erhvervsfremmesystemet og uddannelsesverdenen endnu tættere sammen, siger Emil Ødegaard, projektleder i Iværksætterdanmark.

Iværksætterdanmark er finansieret af midler fra EU's Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og drives af Erhvervshusene med Erhvervshus Hovedstaden som operatør.

Nøgleord

Kontakter

Projektleder i Fonden for Entreprenørskab Lene Rømer, 31 48 67 73, lene@ffefonden.dk

Kommunikations- og marketingansvarlig i Iværksætterdanmark Tobias Kleis, 61 88 46 17, tkl@ehhs.dk

Billeder

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum