Dyrenes Beskyttelse

Ny rødliste: Dyrenes Beskyttelse er meget bekymret for de danske dyrearter

Del

Aarhus Universitets nye opdatering af Rødlisten over truede arter herhjemme er alarmerende læsning, vurderer Dyrenes Beskyttelse.

Aarhus Universitet har netop opdateret Rødlisten, der er en liste over arter, der er i risiko for at uddø i Danmark. Overordnet er konklusionen, at arterne generelt er blevet mere truede, oplyser universitet.

- Vi har længe vidst det, men nu bliver det endnu en gang bekræftet, at det vilde dyreliv i Danmark er under massivt pres, og mange arter er i fare for helt at uddø i den danske natur. Derudover er flere dyrearter i tilbagegang. Der er røde alarmlamper ud over det hele, når man læser listen igennem, siger biolog og zoolog i Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen.

Listen viser blandt andet, at særligt artsgrupper som padder, fugle, krybdyr, torbister, pattedyr, dagsommerfugle og bier har forholdsvist store andele af rødlistede arter. Over halvdelen af de vurderede fugle er rødlistede som for eksempel viben, blishønen og nattergalen.

- Dyrenes levesteder bliver mindre og færre. Det skyldes pres fra by og skovdrift men især landbruget. Vi skal lade naturen være vild, så der er plads til vores skønne faunadyr. Det skal ske nu for, at tilbagegangen kan vendes i tide. Det er helt oplagt at starte med de statsejede skov- og landbrug. Ideelt set burde det hele udlægges til urørt natur, siger Michael Carlsen.

Dyrenes Beskyttelse mener, at rødlisten er endnu et kraftigt signal midt i forhandlingerne om den kommende biodiversitetspakke.

- Ambitionsniveauet skal hæves, og pengene skal følge med. Naturen er i krise. Med regeringens løfte om at udlægge 75.000 hektar til urørt skov og afsatte midler på finansloven til en lille del af det, har vi plantet fødderne godt i starthullerne. Nu venter vi på startskuddet, for det skal gå stærkt, siger Michael Carlsen.

Nøgleord

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Billeder

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum