Danske Regioner

Ny rapport: Regionerne har bidraget til effektiv vaccineudrulning

Del

Det lykkedes at få vaccineret ca. 4,5 million danskere på ca. 9 måneder under Coronakrisen. Ny rapport udarbejdet af Oxford Research for Sundhedsstyrelsen konkluderer, at vaccineindsatsen mod Covid-19 var meget vellykket.

I slutningen af 2020 stod sundhedsvæsenet i Danmark med en enorm opgave. Danskerne skulle tilbydes vacciner mod Covid-19, og der var derfor behov for effektiv organisering af vaccineindsatsen i hele landet. Det betød blandt andet, at størstedelen af vaccinerne blev foretaget i store regionale vaccinationscentre.

Ifølge rapporten fra Oxford Research har de regionale vaccinationscentre bidraget til en effektiv og organiseret udrulning af vaccinationsindsatsen. Fokus i den regionale indsats har været på at gøre det let for borgerne at tage imod tilbud om vaccination.

For at se dette indhold fra www.regioner.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Derudover fremhæver rapporten regionernes store arbejde for at sikre bemanding på meget kort tid og det tætte samarbejde med kommunerne om at finde egnede lokaler og få de mest sårbare borgere vaccineret. Under stor og bevågenhed fra befolkning og medier lykkedes det de regionale vaccinationscentre at tilbyde høj vaccinetilgængelighed for hele befolkningen, bl.a. ved hjælp af længere åbningstider i både hverdag og weekender

Vaccineudrulning har undervejs i forløbet også været ramt af udfordringer. Blandt andet af usikkerhed omkring vaccineleverancer og af behovet for meget hurtig udvikling af nye IT-løsninger til booking af de mange vaccinetider. Regionerne havde stort fokus på at gøre bookingen let og overskuelig for borgerne, men undervejs var der borgere, som oplevede lang ventetid. På den baggrund konkluderer rapporten, at kritisk IT-infrastruktur skal tildeles flere ressourcer.

Overordnet var den vellykkede vaccineudrulning en holdindsats med en bred vifte af aktører, der samarbejdede om at sikre høj vaccinationsdækning i hele landet. Evalueringen af covid-vaccineindsatsen og de mange erfaringer skal fremadrettet indgå i arbejdet med at udvikle andre nationale vaccineprogrammer.

Evalueringen af covid-vaccineindsatsen og de mange erfaringer skal fremadrettet indgå i arbejdet med at udvikle andre nationale vaccineprogrammer.

Nøgleord

Kontakter

Information om Danske Regioner

Danske Regioner
Danske Regioner
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

+45 35 29 81 00https://www.regioner.dk/

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

Danske Regioner og DI: Ny fond og partnerskab skal revolutionere sundhedsvæsnet9.6.2022 13:29:57 CEST | Pressemeddelelse

I en fælles vision foreslår Danske Regioner og Dansk Industri (DI) at etablere en offentlig-privat fond, der over ti år skal finansiere en transformation af sundhedsvæsnet. Målet er via teknologi og offentlig-privat samarbejde at løse den demografiske udfordring med stadigt flere ældre borgere, der har behov for pleje og behandling, og stadigt færre hænder til at tage sig af dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum