Arbejdstilsynet

Ny pulje skal styrke små virksomheders arbejdsmiljø – nu åbner den

Del

Arbejdsmiljøpuljen gør det muligt for virksomheder med op til 50 ansatte at søge tilskud til arbejdsmiljøindsatser, der forebygger ulykker eller fysisk og psykisk nedslidning. Den 29. marts åbner puljen for ansøgninger.

Fra den 29. marts 2021 kan små private virksomheder få tilskud fra Arbejdsmiljøpuljen til arbejdsmiljørådgivning, fysisk træning på arbejdet eller leje af tekniske hjælpemidler. Puljen uddeler 105 millioner kroner om året fra 2021-2023, og ansøgere, der lever op til puljens betingelser, får støtte efter først til mølle-princippet.

Et bedre arbejdsliv

Arbejdsmiljøpuljen gør det billigere for små virksomheder at give medarbejderne et bedre arbejdsliv på tre områder.

Virksomhederne kan søge om støtte til autoriseret arbejdsmiljørådgivning, hvor rådgivningen tilpasses den enkelte virksomheds behov. Rådgivningen kan fx bestå i hjælp til, at virksomheden får kortlagt sit behov i forhold til aktuelle fysiske og psykiske arbejdsmiljøproblemer.

Der kan også søges om støtte til sundhedsfremme i form af fysisk træning på arbejdet og til leje og afprøvning af tekniske hjælpemidler i driften, som kan forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø, fx hjælpe med tunge løft, og reducere risici for arbejdsulykker.

Mere arbejdsmiljø – mindre udgift

Virksomheder, der får tilskud, kan spare 80 % på tilskudsberettigede aktiviteter, fx instruktør til træning i arbejdstiden, leje af teknisk hjælpemiddel eller autoriseret arbejdsmiljørådgivning.

På Arbejdstilsynets hjemmeside kan virksomhederne finde vejledningsmateriale, ansøgningsskemaer og eksempler på indsatser og aktiviteter, der lever op til puljens betingelser. Det er også på Arbejdstilsynets hjemmeside, at virksomhederne kan finde kontaktoplysninger, hvis de har spørgsmål til puljen.

Har virksomhederne brug for yderligere hjælp til ansøgningsprocessen, kan de bruge en arbejdsmiljørådgiver eller konsulent og skrive udgiften på budgettet i ansøgningen.

Få et citat

Kontakt Arbejdstilsynets pressechef Lars Flindt Pedersen, hvis I har spørgsmål eller ønsker citat til en omtale. T: 72 20 93 94 M: presse@at.dk

Læs mere

På Arbejdstilsynets hjemmeside kan I læse mere om puljen. Det er også herfra virksomhederne kan gå til ansøgningsportalen: https://at.dk/arbejdsmiljoearbejdet/arbejdsmiljoepuljen/

Billede

Det vedhæftede billede kan frit anvendes i forbindelse med omtale af Arbejdsmiljøpuljen:

Information om Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet
Arbejdstilsynet
Landskronagade 33
2100 København Ø

Følg pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet

Arbejdsmiljørådet lancerer ny kampagne der skal forebygge erhvervsbetinget hudsygdom blandt unge27.1.2021 12:56:43 CET | Pressemeddelelse

Hudlidelser er en af de mest almindelige erhvervssygdomme, og særligt de unge er overrepræsenteret i statistikken. En hudlidelse kan have store konsekvenser resten af arbejdslivet, så det er i høj grad værd at forebygge. Derfor har Arbejdsmiljørådet iværksat kampagnen ”Beskyt huden”, som giver fem konkrete anbefalinger til, hvordan man som arbejdsgiver kan forebygge erhvervsbetinget hudsygdom.

Undgå gennemstyrtning ved tagarbejde9.12.2020 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

I oktober måned omkom en ung håndværker efter, at han var styrtet igennem et tag og faldet 6 meter ned i forbindelse med, at han skulle udskifte gamle bølgetagplader. Eksemplet er desværre ikke enestående. ”De seneste 3 år har vi haft en del ulykker på baggrund af gennemstyrtning på tage, og heraf har fire af dem været dødsulykker”, siger Lene Teilberg, tilsynschef for bygge og anlæg. ”Ulykkerne sker især ved færdsel på tagplader, der ikke er bæredygtige fx eternitplader, klare bølgeplader, glasplader og PVC-plader, og især når der er tale om gamle plader på haller med åsekonstruktioner og lignende, som slet ikke er beregnet til at færdes på”, fortsætter Lene Teilberg. Gennemstyrtning på tagflader kan give alvorlige kvæstelser og i værste fald medføre invaliditet og dødsfald, og derfor skal man altid sikre, at forholdene er i orden, inden man går ud på taget. Sådan undgår I ulykkerne Ulykker med gennemstyrtning kan undgås. Gå aldrig direkte ovenpå gamle tagplader uden at etablere sikri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum