Fiskeristyrelsen

Ny projektbank giver samlet overblik over udviklings- og innovationsprojekter inden for hav og fiskeri

Del

Fiskeristyrelsen lancerer nu en projektbank, der giver overblik over udviklings- og innovationsprojekter, som er støttet af den Europæiske Hav- og Fiskerifond (EHFF).

Billede fra projekt
Billede fra projekt

Den nye projektbank skal inspirere og sikre bred formidling af viden. Projekterne spænder vidt lige fra f.eks. udvinding af nye smagsforstærkere fra rejeskaller, til udvikling af innovative metoder og redskaber, der fremmer bæredygtigt fiskeri.

”Med projektbanken har vi nu et samlet overblik over de første værdifulde erfaringer, som er høstet i projekterne under den Europæiske Hav- og Fiskerifond (EHFF). Den nye projektbank giver adgang til dyrebar viden om hav og fiskeri, der skal hjælpe os til at omstille og udvikle et bæredygtigt og grønt fiskeri. Det gælder både i forhold til at udvikle nye og mere skånsomme redskaber såvel som at afprøve nye metoder til at få mest muligt ud af fangsten. Det er erfaringer som disse, der skaber det bedste grundlag for, at vi sikrer et bæredygtigt fiskeri – også i fremtiden,” siger Nanna Møller, direktør i Fiskeristyrelsen.

På nuværende tidspunkt ligger der 67 projekter i projektbanken. Der tilføjes løbende flere projekter, når de afsluttes frem mod udgangen af 2023.

På sigt kommer projektbanken til at indeholde alle gennemførte projekter under de tre støtteordninger:

  • Fælles Indsatser Fiskeri
  • Fælles Indsatser Akvakultur
  • Fiskeri, Natur og Miljø.

Eksempler på projekter i projektbanken:

  • Smagsforstærkere fra rejeskaller: Danish Seafood Association har i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet og rejepilningsvirksomheder gennemført et projekt, som belyser metoder til at udvinde naturlige smagsforstærkere fra rejeskaller. Den del af rejen, som vi spiser, udgør kun 1/3, mens den resterende 2/3 består af skaller. Derfor er der et godt bæredygtighedspotentiale i at forarbejde skallerne til spiselige smagsforstærkere.

  • Fiskeri med garn og snurrevod giver højere overlevelsesrate ved genudsætning end forventet: Et andet projekt viser, at rødspætter og sandsynligvis torsk fanget med garn, og rødspætter fanget med snurrevod kan overleve genudsætning (discard) i langt højere grad end forventet. Forsøget er udført af Aalborg Universitet i samarbejde med Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri og Københavns Universitet. Det har påvist, at discard kun har lille indflydelse på overlevelsesraten hos rødspætter og torsk, og at fiskenes tilstand er relativ god.Projektet giver vigtig viden, da genudsatte fisk kan øge visse fiskebestande til gavn for havmiljøet og fiskeriet. Dette bidrager til bæredygtig udvikling i bestandene samtidig med, at økonomien hos fiskeindustrien forbedres.

Gå til den nye projektbank og bliv klogere på flere udviklings- og innovationsprojekter, der er støttet af den Europæiske Hav- og Fiskerifond - EHFF (kan tilgås fra PC).

Nøgleord

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke) eller e-mail

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Billede fra projekt
Billede fra projekt
Download
Arbejdssituation fra projekt
Arbejdssituation fra projekt
Download

Information om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

72 18 56 00https://fiskeristyrelsen.dk/

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum