Syddansk Universitet

Ny professor i Vejle med fokus på translationel kræftforskning

Del

Overlæge, ph.d. og dr.med. Torben Frøstrup Hansen på Sygehus Lillebælt er udnævnt til professor i klinisk onkologi ved Institut for Regional Sundhedsforskning på SDU.

Torben Frøstrup Hansen (45), er i forvejen leder af den kliniske forskningsenhed på Onkologisk Afdeling på Vejle Sygehus, og han har været tilknyttet afdelingen siden 2006. Hans primære kliniske virke er inden for de mave-tarm relaterede cancere, med særligt fokus på tarmkræft, hvorfor han også er leder af den lokale forskningsgruppe inden for tarmkræft. Hans forskningsområder indbefatter også alle de andre kræftformer der behandles på afdelingen herunder blandt andet lunge- og prostatakræft.

Hans fokus ligger indenfor translationel og klinisk kræftforskning, hvor det grundlæggende mål kort sagt er, at finde den rette behandling til den rette patient, på det rette tidspunkt. Det er specielt indenfor emneområder som angiogenese (dannelse af blodkar), cirkulerende tumor-DNA, fx påvisning af kræft via en blodprøve og immunologi.  

Torben Frøstrup Hansen forsvarede sin ph.d.-afhandling i 2010 og blev færdig som speciallæge, i klinisk onkologi, i 2016. Han blev overlæge på Vejle Sygehus i 2020 og overtog i 2021 ledelsen af den kliniske forskningsenhed på afdelingen. Han læste medicin ved Københavns Universitet fra 1998 til 2004 og havde også sin turnustid ved københavnske sygehuse, før han blev ansat på Vejle Sygehus i 2006 på Onkologisk Afdeling.

Torben Frøstrup Hansen er født i Nykøbing Falster, hvor han gik i skole og på gymnasiet. Derefter tilbragte han to år i militæret som sergent ved Den Kongelige Livgarde inden medicinstudiet blev påbegyndt. Han er gift med Mette, som er sygeplejerske på Vejle Sygehus, og sammen har de tre børn.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Med støtte fra Verdensbanken: Danske droner måler matrikler i Sierra Leone23.9.2022 14:10:36 CEST | Pressemeddelelse

I Sierra Leone har man ikke skøder, som vi kender det fra Danmark. Et hold droneforskere fra SDU befinder sig lige nu i det afrikanske land, hvor de hjælper med at opmåle matrikler i et pilotprojekt med Ingeniører Uden Grænser. Verdensbanken har doneret 41 millioner dollars til satsningen, som skal sikre ejendomsretten i et af verdens fattigste lande, hvor jorden har høj værdi til plantagedrift og udvinding af råstoffer.

Ultrasound robot ready for arthritis patients, thanks to Danish researchers15.9.2022 15:41:56 CEST | Press release

Researchers from the University of Southern Denmark (SDU) and Odense University Hospital (OUH) have jointly developed the world's first fully automated arthritis scanning robot. The robot has just been CE certified and is thus ready to be sold and put into use in hospitals throughout Europe. It is a breakthrough in rapid testing for rheumatoid arthritis, which will lead to shorter wait times and greater flexibility for patients

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum