Ny professor i Epidemiologi

Katrine Hass Rubin er ligeledes forskningsleder i forskningsenheden OPEN, Syddansk Universitet (SDU), samt funktionsleder for OPEN Registry & Statistics ved forskerstøtteenheden OPEN (Open Patient data Explorative Network) på Odense Universitetshospital.
Katrine Hass Rubin skal i sit nye professorat sætte fokus på forskning i at styrke og promovere brugen af de nationale sundhedsregistre til udvikling af algoritmer til opsporing af individer i risiko. Dette ligger helt i forlængelse af Katrine Hass Rubins interesse for opsporing og ikke mindst forebyggelse af sygdomme. Fokus i professoratet vil ligeledes være på at teste og arbejde på at finde den gode proces for en implementering af automatiske datadrevne beslutningsstøttesystemer i primærsektoren. Dette vil foregå i tæt samarbejde med bl.a. Forskningsenheden for Almen Praksis ved SDU.
Siden sin Phd i 2013 har Katrine Hass Rubins forskningsfelt omhandlet fraktur-epidemiologi, screening, tidlig/risiko opsporing, forebyggelse; herunder udviklingen af prædiktionsmodeller og algoritmer til opsporing af individer i risiko for forskellige sygdomsgrupper ved brug af de store nationale sundhedsregistre. Hun har bl.a. stået for udviklingen af FREM (Fracture Risk Evaluation Model), som kan estimere patienters risiko for at opleve et osteoporose-relateret knoglebrud via oplysninger om risikofaktorer for osteoporose hentet fra danske sundhedsregistre.
I det nye professorat vil Katrine videreudvikle på FREM samt arbejde hen imod udviklingen af et beslutningsstøtteværktøj, der har potentiale til at kunne implementeres i almen praksis. Værktøjet skal kunne henlede praksislægernes opmærksomhed på en patients status, hvis den ændrer sig til at komme i en risikokategori for osteoporose.
I november 2013 forsvarede Katrine Hass Rubin sin ph.d.-afhandling, som havde til formål at undersøge om risikovurderingsværktøjer potentielt kan bruges i den kliniske håndtering af osteoporose til at identificere de kvinder med højest risiko for osteoporotiske knoglebrud.
Katrine Hass Rubin er uddannet fysioterapeut i 1999 fra Fysioterapeutskolen i København. Hun har arbejdet som klinisk underviser i fysioterapi på psykiatrisk afdeling først på Kommunehospitalet i København senere på Amager Hospital. Hun har allerede gennem sit arbejde som klinisk underviser i fysioterapi været optaget af at udvikling og formidling af viden til de nye fysioterapeutstuderende, når de var i deres praktikforløb igennem uddannelsen. Med fokus på dette gennemførte Katrine Hass Rubin i 2008 den sundhedsfaglige kandidatuddannelse, cand.scient.san. på SDU.
Privat bor Katrine Hass Rubin i Odense med sin mand, som er afdelingschef for Ledelse og Organisation på UCL. Sammen har de tre børn på 12, 18 og 21 år. Katrine Hass Rubin er opvokset nord for København og i Sydfrankrig. Hun flyttede til Odense i 2006.
Ud over at prioritere familien højt i fritiden, holder Katrine sig gerne i gang med løb og lange gåture med familien og deres to hunde. I weekenderne lader Katrine gerne op i familiens sommerhus på Langø med en god bog og sit strikketøj.
Kontakter
Katrine Hass Rubin
Mobil: 21261966,
Mail: Katrine.rubin@rsyd.dk
Fødselsdata: 05.12.1972
Billeder
Links
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Lys kan afsløre kræft på sekunder – danske forskere bag ny teknologi30.3.2025 09:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens kræftdiagnose kan blive hurtigere og mere præcis – takket være et forskerteam ledet af SDU, der kan bruge usynligt lys og kunstig intelligens til at opdage sygdomme, før symptomerne viser sig.
Fra megafabrikker til minianlæg: Dansk opfindelse gør grøn ammoniak mulig26.3.2025 12:49:28 CET | Pressemeddelelse
Produktionen af ammoniak til kunstgødning er en af verdens helt store klimasyndere. Den står for omkring 1,3 % af den samlede globale CO₂-udledning – svarende til cirka 500 millioner ton årligt. Det er næsten på niveau med den samlede luftfartsindustri og over dobbelt så meget som de årlige udledninger fra alle nordiske lande tilsammen.
Danske forskere: Fire ud af fem nybyggerier skal stoppes24.3.2025 08:10:31 CET | Pressemeddelelse
Et nyt studie fra forskere på DTU, SDU og AAU viser, at biobaserede byggematerialer ikke er nok til at gøre byggebranchen bæredygtig. Der skal bygges markant mindre.
Danske forskere med til at sætte verdensrekord: Solcellevinduer kan gøre fremtidens bygninger til kraftværker20.3.2025 10:20:13 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskningsprojekt med deltagelse fra Syddansk Universitet har udviklet gennemsigtige solceller med rekordbrydende effektivitet. De nye vinduer kan både lukke lys ind og producere strøm – en teknologi der kan forandre bygninger i byer verden over.
AI giver røntgensyn: Nu kan vi se, hvad vores bygninger er lavet af – og det kan hjælpe klimaet18.3.2025 11:13:59 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Syddansk Universitet og Peking University har udviklet en ny AI-teknologi, der kan kortlægge byggematerialer i stor skala. Det er vigtigt i forhold til både byplanlægning, bæredygtigt byggeri og CO₂-reduktion.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum