Syddansk Universitet

Ny professor i anæstesiologi ved SDU og Sygehus Sønderjylland

Del

Fra 1. august 2020 får Sygehus Sønderjylland endnu en professor. Det sker, når overlæge ph.d. Thomas Strøm begynder sit virke som klinisk professor ved afdelingen for Bedøvelse og Intensiv. Han vil være den første professor i anæstesi og intensiv uden for Odense Universitetshospital. Professoratet hører under Institut for Regional Sundhedsforskning på SDU.

Thomas Strøm kommer fra en overlægestilling på Anæstesiologisk Intensiv Afdeling V på Odense Universitetshospital. Han har en medicinsk embedseksamen fra SDU fra 1999 og blev speciallæge i anæstesi i 2006.

Han er uddannet i Region Syddanmark og har blandt andet haft et år i løbet af sin hoveduddannelse på Sygehus Sønderjylland Sønderborg. Før sin hoveduddannelse har Thomas arbejdet i Holstebro, Silkeborg og Randers. Desuden har en arbejdet et år som speciallæge på Intensiv afdeling 4131 på Rigshospitalet.

Thomas Strøm forsvarede sin ph.d. i 2012, og den blev til på baggrund af første randomiserede undersøgelse af vågne patienter i respirator. Hovedartiklen blev publiceret i det ansete læge tidsskrift The Lancet. Dette arbejde var banebrydende og gav en del national og international anerkendelse. Med afsæt i blandt andet dette arbejde er både nationale og internationale anbefalinger omkring patienter i respirator blevet ændret.

Dette spor blev fortsat med en post. Doc., hvor Thomas Strøm sammen med forskningsgruppen i Odense lavede et Skandinavisk multicenterstudie med 700 patienter i respirator. Dette arbejde blev publiceret i det yderst anerkendte tidsskrift New England Journal Of Medicine.

Thomas Strøm er en meget benyttet foredragsholder i både ind- og udland. Han har undervist både sygeplejersker og læger. Ligeledes har han haft en del kontakt med medierne, når emnet er brugen af kunstig koma til kritisk syge patienter.

På Sygehus Sønderjylland vil Thomas Strøm bygge videre på sin forskning i akutte tilstande tværfagligt og på tværs af specialer, og han vil arbejde målrettet med at udbygge det i forvejen hastigt voksende forskningsnetværk.

Privat bor Thomas Strøm i Odense med sine fire børn.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum