DI - Dansk Industri

Ny organisation udpeges som Danmarks nye erhvervsklynge for byggeri og anlæg

Del

Uddannelses- og forskningsministeriet har netop udpeget en ny organisation som den officielle erhvervsklynge for byggeri og anlæg i Danmark. Samtidig imødekommes en ansøgning om midler til at drive klyngen med en bred vifte af aktiviteter i hele landet. Den nye erhvervsklynge slår døren op i januar 2021.

En stribe organisationer er gået sammen om at etablere et nyt samlingspunkt for alle i bygge- og anlægsbranchen, som ønsker viden og samarbejde om innovation, grøn omstilling og ny teknologi. Branchens nye erhvervsklynge er resultatet af, at flere eksisterende organisationer lægges sammen for at skabe ét slagkraftigt mødested for branchens aktører og samtidig gøre det muligt at være til stede overalt i Danmark med kontorer i Albertslund, Odense og Aalborg samt tæt samarbejde med BLOXHUB i København.

- Det er en vigtig anerkendelse af byggeri og anlæg som et centralt erhvervsområde med svar på mange aktuelle samfundsudfordringer. Bygge- og anlægsbranchen spiller en central rolle i den grønne omstilling, og erhvervsklyngen kommer til at levere løsninger på centrale udfordringer inden f. eks. byudvikling og grøn omstilling, men også når det gælder anvendelse af ny teknologi, siger underdirektør i DI Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

- Klyngen har potentiale til at sætte den danske bygge- og anlægsbranche i det internationale førerfelt, når det gælder løsninger inden for grøn bæredygtigt byggeri og byudvikling og dermed også mulighederne for at afsætte danske løsninger globalt, siger Elly Kjems Hove, branchedirektør i DI Byg.

Den nye erhvervsklynge henvender sig til alle aktører i byggebranchen; lige fra rådgivere, entreprenører og håndværkere over materialeproducenter, teknologiproducenter og leverandører til kommuner, bygherrer og investorer samt viden- og uddannelsesinstitutioner.

- Målet er at bringe hele værdikæden sammen om at fremme innovation, produktivitet, eksport og vækst i en branche, som er præget af et stort innovationsbehov, hastig teknologisk udvikling og krav om bæredygtighed og klimatilpasning i såvel materialer, produkter og byggeproces som drift af bygninger og anlæg, siger Michael H. Nielsen, underdirektør i DI Dansk Byggeri.

En stærk kreds bag ny erhvervsklynge

Den nye erhvervsklynge er en non-profit forening ledet af en bestyrelse, som primært vil bestå af repræsentanter fra erhvervslivet.

De to nationale innovationsnetværk InnoBYG og Smart City Cluster Denmark samt den regionale klynge BYG FYN i Odense fusioneres ind i den nye organisation, ligesom dele af Gate 21 i Østdanmark og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark (NBE) bliver del af den nye erhvervsklynge. BLOXHUB i København bliver en tæt strategisk samarbejdspartner.

Bag klyngen står også videninstitutionerne Alexandra Instituttet, Arkitektskolen Aarhus, Danmarks Tekniske Universitet, Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, FORCE Technology, Kunstakademiets Arkitektskole, Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Teknologisk Institut, University College Lillebælt, VIA University College, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.

Følgende branche- og erhvervsorganisationer står bag klyngen: BAT-Kartellet, Bygherreforeningen, DI Byg og DI Dansk Byggeri, Dansk Håndværk, Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, SMV Danmark, TEKNIQ.

Kontakt:

Branchedirektør i DI Byg Elly Kjems Hove, telefon 2949 4500
Underdirektør i DI dansk Byggeri Michael H. Nielsen, telefon 2028 5264

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Anette Sørensen på ANES@di.dk eller tlf. 3036 0265

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Nyt varslingssystem kan blive nøglen til en langsigtet coronaplan for Danmark31.10.2020 11:10:09 CETPressemeddelelse

Selv med alle de rigtige forholdsregler kan ingen forudsige udviklingen i smittespredningen i Danmark eller resten af verden. Men med det nye varslingssystem får Danmark taget et afgørende skridt mod at skabe en større forudsigelighed og klarhed for, hvordan vi håndterer nye udviklinger i sundhedskrisen. Det er afgørende nyt for danske virksomheder og for danskerne, mener DI, som længe har efterlyst et varslingssystem og en langsigtet plan for håndteringen af corona. - Smitten kan udvikle sig pludseligt og alvorligt, og derfor er der også brug for restriktioner og rettidig omhu, så vi undgår den udvikling, vi ser i rigtig mange andre lande. Det har vi stor forståelse for. Men det er fuldstændig afgørende for virksomhederne, at der er mest mulig gennemskuelighed og forudsigelighed i håndteringen, så virksomhederne og deres medarbejdere kan indrette sig i tide. Derfor er det en virkelig god nyhed i en mørk tid, at vi nu får et nationalt varslingssystem for coronakrisen. Det har vi arbejd

Gode råd til SMV’er om cyberforsikring28.10.2020 12:14:06 CETPressemeddelelse

Danske SMV’er er særligt udsatte for en voksende mangfoldighed af cyberkriminalitet, og det kan blive rigtig dyrt for en lille virksomhed i form af tabt indtjening, driftstab og ikke mindst tab af omdømme. Derfor er der stigende interesse for såkaldte cyberforsikringer. En række organisationer går nu sammen om at give SMV’erne gode råd om hvad de skal være opmærksomme på, hvis de vil forsikre sig mod it-kriminalitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum