Esbjerg Kommune

Ny mur skal beskytte Esbjerg mod stormflod

Del
Plan & Byudviklingsudvalget har netop givet grønt lys til et ambitiøst forprojekt, der skal sikre Esbjerg mod stormflod.
Illustration: Den kommende sikringslinje følger Adgangsvejen og H E Bluhmes Vej.
Illustration: Den kommende sikringslinje følger Adgangsvejen og H E Bluhmes Vej.

Nu bliver planerne for en kommende stormflodssikring af Esbjerg mere konkrete. Plan- & Byudviklingsudvalget har netop godkendt en strategi for stormflodssikring ved den nordlige del af havnen. Strækningen fra Esbjerg Strand til umiddelbart efter Niels Juels Gade vurderes til at være i størst risiko ved stormflod, og det skal en kommende sikringslinje tage højde for.

Strategien står på to ben. I første omgang etableres en mur, som sammen med bygninger og porte skal beskytte byen mod stormflod.

”Der er ingen tvivl om, at Esbjerg by er udsat og mange værdier er på spil”, fortæller formand for Plan & Byudviklingsudvalget Henning Ravn, ”og derfor har byrådet også prioriteret at få udarbejdet et projekt for, hvordan vi kan minimere omfanget af menneskelig og materiel skade tæt på havnen”.

Forprojektet tager udgangspunkt i en mur, der vil være ca. 90 cm høj vest for H E Bluhmesvej. Murens udformning skal passes ind i det eksisterende bymiljø og vil fremstå med forskellige udsmykninger og grønne planter, så det ikke bare er gråt beton. På den længere bane udvikles en grøn forbindelse, som knyttes på den Grønne Ring. Den grønne forbindelse vil være et hævet terræn måske i form af en vold, hvor det vil være muligt at færdes for gående og cyklister.

”Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn arbejder tæt sammen om denne opgave. Det er vigtigt at finde den rette balance mellem at lave en stormflodssikring, som virker, og samtidig sikre, at virksomhedernes aktiviteter ikke begrænses. Derfor går der nu også en dialog i gang med virksomhederne langs området, der inviteres til et møde om projektet i slutningen af maj”, fortæller Henrik Studsgaard, direktør for Teknik & Miljø.

Det færdige forprojekt skal danne grundlag for en ansøgning om medfinansiering fra den statslige pulje til kystbeskyttelse. Med finansieringen på plads, vil sikringslinjen blive etableret i 2025 og frem til 2027.

Fakta:
Esbjerg Kommune har igangsat et forprojekt, hvor COWI og Arkitema er rådgivere. Forprojektet udspringer af en klima- og risikostyringsplan, som Esbjerg Kommune har udarbejdet efter at EU’s Oversvømmelsesdirektiv udpegede Esbjerg, som et af de steder, hvor der vil være en særlig risiko for oversvømmelser i fremtiden.

Kontakter

Henning Ravn, formand for Plan & Byudvikling, mail: henra@esbjerg.dk,
tlf: 40 10 12 46


Henrik Studsgaard, direktør Teknik & Miljø, mail: henst@esbjerg.dk, tlf: 21301753

Billeder

Illustration: Den kommende sikringslinje følger Adgangsvejen og H E Bluhmes Vej.
Illustration: Den kommende sikringslinje følger Adgangsvejen og H E Bluhmes Vej.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Nyt liv i Kongeåen9.12.2024 16:22:05 CET | Pressemeddelelse

Et af landets største naturprojekter er klar til at omdanne 780 ha landbrugsjord til natur og genslynge den gamle Kongeå. Det betyder store gevinster for både vandmiljø, klima og biodiversitet. Med et samlet budget på 137 mio. kr. og 5 års forberedelse står LIFE Naturprojekt Kongeåen på tærsklen til realisering. De tekniske undersøgelser er afsluttet, finansieringen er på plads, alle marker er kortlagt, og jorden er takseret. Det er nu, der skal laves aftaler med de 60 landmænd, som i dag ejer jorden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye