Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Ny millionpulje skal booste eksport af grøn dansk energiteknologi

Del

Ny pulje skal fremover bidrage til at sætte ekstra vind i sejlene hos den danske energieksport. Frem mod 2024 afsættes der over 45 mio. kr. til ny pulje.

Sydkoreanske politikere og embedsmænd, der besøger Danmark for at lære mere om havvind. Kortlægning af potentielle fjernvarmeprojekter i Tyskland. Eller afholdelse af en konference om energieffektivitet i USA. Det kan være nogle af de muligheder, som grønne virksomheder og myndigheder nu kan søge penge til via en ny pulje, som skal fremme dansk grøn energiteknologi i udlandet. Danmark har allerede 15 landesamarbejde på energiområdet, og danske energivirksomheder har markante styrkepositioner på de internationale markeder. Men der skal mere til, hvis målsætningerne i Parisaftalen skal nås.

”Danmark skal tage internationalt lederskab på den globale omstilling til grøn energi. Det skal vi dels gøre politisk, men også ved at give bedre muligheder for at sætte dansk energiteknologi i spil ude omkring i verden. Derfor styrker vi nu indsatsen for dansk grøn energieksport”, siger klimaminister Dan Jørgensen (S).

Vital rolle for grøn eksport

De 45 mio. kr. fra den nye pulje spiller en vigtig rolle for den fremtidige eksport af dansk energiteknologi. Derfor er det afgørende, at pengene bliver brugt på de rette indsatser, der kan få andre landes øjne op for, hvad Danmark kan indenfor f.eks. vindenergi, energieffektivitet og energiplanlægning. Her har danske virksomheder og myndigheder allerede gjort en mærkbar forskel for den grønne omstilling i blandt andet Kina og USA.

”Efterspørgslen på vores grønne kompetencer er markant i de her år. Men vi kan gøre mere for at åbne nye markeder for bæredygtig dansk teknologi og know-how. Derfor er det afgørende, at vi får flere redskaber til at tackle klimakrisen globalt”, siger Dan Jørgensen (S).

Fakta

  • Pengene til den nye pulje kommer fra Energiaftalen, hvor der samlet set er afsat 175 mio. kr. til styrkelse af energieksporten.
  • Pengene kan søges til såkaldte ”eksportfremmende” tiltag, hvor flere virksomheder får gavn af indsatsen. Der gives derfor ikke penge til kommercielle fremstød for enkelt virksomheder.
  • Der afsættes 5,1 mio. kr. i 2019 og 8,1 mio. kr. fra 2020-2024. I alt 45,6 mio. kr.
  • Du kan læse mere om puljen her. 

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Lasse Bendtsen, M: 4172 3884, lasab@kefm.dk

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 22:37:04 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør klimamålet på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 21:48:45 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør det ambitiøse klimamål på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum