Esbjerg Kommune

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske

Del

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Elbilister, der flyver fra Esbjerg Lufthavn, eller som passerer lufthavnen på motorvejen, får fremover mulighed for at få lynopladet deres biler. Ladeoperatøren Clever og Esbjerg Lufthavn har nemlig sammen besluttet at etablere en ny lynladestation i Clevers prisvindende design med otte lynladepunkter på lufthavnens parkeringsområde.

Lynladepunkterne på op til 300 kW giver selv fremtidens elbiler mulighed for at lade batteriet på cirka 20 minutter eller mindre afhængigt af bilens evne til at oplade.
Ladepunkterne bliver placeret helt tæt på motorvejen, så de mange lynladere bliver nemt tilgængelige for flest mulige elbilister. Dertil er det planen at ombygge p-pladsen, så der også bliver mulighed for at købe mad og drikke, når ladestanderne forventes at være klar til at lade bilerne efter sommerferien 2021.

”En stribe nye lynladestandere ved Esbjerg Lufthavn giver rigtig god mening, fordi der er et naturligt behov blandt de rejsende og dem, der venter på dem i ankomsthallen. Men også fordi lufthavnen ligger centralt placeret i Vestjylland. Offentlige ladestandere er et vigtigt supplement til hjemmeopladningen, som mange vestjyske elbilister allerede har taget til sig. Med de nye lynladestandere får alle elbilister i området nemt ved hurtigt at lade deres elbil, og vi gør det nemt for flere vestjyder at vælge elbilen til,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

De nye lynladepunkter vil være tilgængelige på alle tider af døgnet og kan – ligesom alle andre offentlige Clever-ladestandere – benyttes af alle elbilister uanset kundeforhold med mulighed for start, stop og betaling af opladningen direkte i Clevers app.
Lynlademuligheder er gevinst for Esbjergs borgere

Hos Esbjerg Lufthavn, der er ejet af Esbjerg Kommune, glæder man sig over, at man nu kommer til at tilbyde elbilister endnu bedre forhold i lufthavnen.

”En moderne lufthavn skal skabe de bedste rammer for de rejsende, og med Clevers nye lynladere sikrer vi, at elbilister får de bedste muligheder, der findes på markedet. Esbjerg Lufthavn arbejder aktivt på at gøre transporten grønnere, og derfor er det også helt oplagt for os også at bidrage til grønnere faciliteter for bilisterne – både til gavn for vores egne rejsende og dem, der af andre grunde måtte lægge vejen forbi,” siger Susanne Kruse Sørensen, der er lufthavnschef i Esbjerg Lufthavn.

De nye lynladestandere kommer på den måde alle Esbjerg Kommunes borgere til gavn, og det glæder borgmester, Jesper Frost Rasmussen.

”Esbjerg Kommune går forrest på mange fronter i den grønne omstilling. Det indebærer også, at vi skal sikre de bedste muligheder for elbilejerne, så det bliver nemmest muligt at vælge den grønne transport til. Derfor er jeg rigtig glad for, at Clever nu i samarbejde med Esbjerg Lufthavn styrker lademulighederne for elbilisterne i kommunen,” siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Clever planlægger på nationalt plan at etablere over 10.000 åbne, offentlige ladepunkter inden udgangen af 2025. Læs mere om Clever på clever.dk.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, Esbjerg Kommune, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum