Halsnæs Kommune

Ny lokalaftale skal give bedre vilkår for pædagogisk personale i Halsnæs

Del

Halsnæs Kommune, FOA og BUPL har indgået ny lokal arbejdstidsaftale. Aftalen giver ikke bare mere fleksibilitet til at tilrettelægge arbejdstiden lokalt, men vil også give pædagoger, pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter i Halsnæs en større fleksibilitet i opgaveløsningen og i planlægningen af arbejdet.

Den nye lokalaftale blev indgået tirsdag, og der var tilfredshed blandt alle parter, da aftalen blev underskrevet:

”Vi er først og fremmest glade for det gode og konstruktive samarbejde, der har været om vores fælles dagtilbud. Det er første skud på stammen af en forhåbentlig lang række aftaler, der kan give endnu bedre vilkår for pædagoger i Halsnæs. Med den nye aftale har vi netop sikret, at både medarbejdere og ledere i højere grad kan planlægge, prioritere og tilrettelægge arbejdstiden, så det passer til situationen ude i den enkelte institution,” udtaler Hanne Byskov, fællestillidsrepræsentant for BUPL.

Det er fællestillidsrepræsentanten for FOA, Irene Madsen enig i:

”Med en mere fleksibel tilrettelæggelse af arbejdstiden, og muligheden for at råde over egen ferie, sikrer vi ikke bare en mere optimal brug af arbejdstiden, men også bedre arbejdsvilkår og en god balance mellem arbejdstid og privatliv til stor gavn for vores pædagogiske personale. Det er et godt første skridt på vejen, og med den nye aftale har vi nu dannet et fint fundament at arbejde videre fra, så vi sikrer de bedst mulige vilkår for både vores pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter,” udtaler Irene Madsen, fællestillidsrepræsentant for FOA.

Foruden øget fleksibilitet i tilrettelæggelsen af arbejdstiden og afholdelse af ferie, får det pædagogiske personale desuden to ekstra arbejdsgiverbetalte fridage, ligesom det bliver muligt at optjene seks ekstra fridage om året ved at rykke arbejdstimerne til andre tidspunkter.

En aftale med fremtidsperspektiv

Den nye lokalaftale sikrer ikke blot bedre vilkår for det pædagogiske personale på den korte bane. Aftalen skal på den lange bane også gøre det nemmere at fastholde og rekruttere medarbejdere til kommunens institutioner.

Det er et perspektiv, som glæder udvalgsformand for Skole, Uddannelse og Dagtilbud i Halsnæs Kommune, Helge Friis, som ikke lægger skjul på, at der netop på dagtilbudsområdet har været udfordringer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft:

”Fra politisk side er jeg glad for, at der er nu er indgået en aftale til gavn og glæde for kommunens pædagogiske personale. Det er en aftale, der vil give mere lokal selvbestemmelse, mere fleksibilitet i arbejdet og opgaveprioritering, men også gøre det mere attraktivt at være ansat i et dagtilbud i Halsnæs. Derfor er det mit klare håb, at vi i fremtiden kan rekruttere flere veluddannede medarbejdere til kommunen. Det vil også give børnene de bedste muligheder, for tilfredse ansatte giver også glade og tilfredse børn,” udtaler Helge Friis.

Allerede i efteråret begynder forberedelserne med at få indarbejdet den nye arbejdstidsaftale ude i institutionerne. Aftalen træder i kraft fra 1. januar 2022.

Kontakter

Helge Friis
Udvalgsformand for Skole, Uddannelse og Dagtilbud i Halsnæs Kommune
Tlf.: 2165 6905

Mads Kjær Ingvardsen
Chef for Børn, Unge og Læring i Halsnæs Kommune
Tlf.: 23492723

Hanne Byskov
Fællestillidsrepræsentant for BUPL
Mail: haby@halsnaes.dk

Irene Madsen
Fællestillidsrepræsentant for FOA
Mail: icma@halsnaes.dk

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum