Blå Kors Danmark

Ny leder på varmestuen: Vi skal møde mennesker uden fordomme

Del

Anders Stagis har i 24 år hjulpet nogle af de mest udsatte mennesker i Aarhus. Nu er han klar til at gøre det samme i Herning.

Anders Stagis er ny leder på Blå Kors’ varmestue i Herning. Han er 45 år, uddannet diakon og kommer med 24 års erfaring fra Kirkens Korshærs varmestue i centrum af Aarhus.

Det er med andre ord en mand med stor erfaring, der tager over i Herning, og så har han endda været et enkelt smut i Herning tidligere i forbindelse med arbejdet med at etablere en døgnåben varmestue i Aarhus.

”Da vi arbejdede på at gå fra dagtilbud til døgnåben varmestue i Aarhus (i 2011, red.), var vi faktisk på besøg hos varmestuen i Herning for at hente viden og inspiration. Så varmestuen er ikke helt ny for mig,” fortæller Ander Stagis, der glæder sig til at komme i gang i Herning.

"Det er et perfekt tidspunkt for mig at prøve noget nyt, og da jeg var til jobsamtale og mødte de mennesker, der sad og drak bajere ude foran, så føltes det hele bare helt rigtigt i maven," siger Anders Stagis.

Anders Stagis har altid haft et særligt hjerte for at hjælpe de allermest udsatte mennesker.

"Det er en målgruppe, jeg holder meget af, og som det er vigtigt, at vi som varmestue bliver ved med at være der for. Det er nemt at flytte sig fra det og søge noget, der lettere kan lykkes, end det, der kan lykkes hos den kaotiske misbruger. Men vi skal være der for den mest udsatte og tunge målgruppe, og der har jeg som leder et vigtigt arbejde i at motivere medarbejdere og frivillige til at blive ved med det," siger Anders Stagis.

Mød mennesker uden fordomme

I Kirkens Korshær i Aarhus har Anders Stagis blandt andet været teamleder på et aktiveringsprojekt for den tungeste misbrugsgruppe, mens han i de seneste år har været leder for den grønlandske varmestue, der er en del af Kirkens Korshærs varmestue, og stofindtagelsesrummet.

"Det er en grundpille både i Kirkens Korshær og her i Blå Kors, at vi møder mennesker i den virkelighed, de befinder sig i, uden fordomme. Det bliver meget tydeligt i et stofindtagelsesrum, hvor vi møder mennesker, der tager et ulovligt stof - ofte tilvejebragt med ulovlige midler - og som hver dag tager livet en lille smule af sig selv. At være til stede der og yde diakoni, uden fordomme, det er stærkt," siger Anders Stagis og tilføjer:

"Og selvom vi ikke har et stofindtagelsesrum her i Herning, er det jo den samme gruppe af mennesker, vi bl.a. hjælper."

Nye lokaler i Herning

Blå Kors’ varmestue i Herning holder lige nu til i nogle midlertidige barakker, mens Herning Kommune bygger nye lokaler til formålet.

"Det bliver spændende at få muligheden for at være med i processen med at genetablere varmestuen. Så behøver alt ikke nødvendigvis at være, som det plejer, og jeg får muligheden for at være med til at sætte mit præg på det," siger Anders Stagis.

Anders Stagis bor til dagligt i Aarhus med sin kæreste og sine to børn, hvoraf den ældste netop er begyndt på efterskole og den yngste går i 8. klasse.

Anders Stagis er født i Aarhus, men har boet i Holstebro fra 7. klasse til og med gymnasietiden, hvorefter turen igen gik til Aarhus, hvor han blandt andet fik sin diakonuddannelse.

Kontakter

Anders Stagis, 96 28 54 30
Simon Thidemann, kommunikationsmedarbejder, 61 69 27 79

Billeder

Download
Foto: Privat
Foto: Privat
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum