Ny leder for strategisk forskningscenter
Seniorforsker Peter Henriksen tiltræder d. 1/12 2020 som ny leder for WATEC. Forskningscenteret blev grundlagt i 2017, og er i dag i forskningseliten med tætte samarbejdsrelationer både nær og fjern. Den nye centerleder ser frem til at stå i spidsen for centeret, der arbejder med helt centrale samfundsudfordringer, for det er ikke det rene vand at sikre det rene vand.
Centre for Water Technology, WATEC, har siden 2017 samlet de stærke kompetencer på Aarhus Universitet for at kunne fungere som et tværfagligt forskningscenter, der kan fokusere og styrke forskningen inden for vand og vandteknologi.
Centeret har skabt en platform, hvor strategiske partnerskaber og unikke forskningsalliancer har sikret centeret en stærk position. I dag er der forskningsaktiviteter inden for en lang række områder lige fra kortlægning af vandressourcer og naturens vandkredsløb til spildevandshåndtering og udvikling af teknologi og sensorer, der kan fremtidssikre både forbrug og forvaltning af vandressourcerne.
Den 1. december 2020 overtager seniorforsker Peter Henriksen ledelsen i forskningscenteret. Han overtager opgaven fra professor Hans Brix, der nu igen vil fokusere på gerningen som institutleder på Institut for Biologi på Aarhus Universitet efter at have været konstitueret centerleder siden sommeren 2020.
Kending af huset
Peter Henriksen kommer med en solid ledelsesbaggrund og et indgående kendskab til Aarhus Universitet; ikke mindst fra sin tid som institutleder for Institut for Bioscience siden 2013. Han har selv siddet i bestyrelsen af WATEC siden dets grundlæggelse, og kender dermed til WATEC indefra. Hans eget fokus har naturligt nok været rettet mod hans eget forskningsarbejde hidtil, men nu glæder den nye centerleder sig til at tage del i hele centerets virke i sin nye rolle.
”Jeg kender WATEC som et dynamisk center med både bredde og dybde i dets mange forskningsdiscipliner og stærke relationer til samarbejdspartnere. Jeg er meget glad for at overtage opgaven med at lede den strategiske forskningsindsats videre fra det solide udgangspunkt, der er skabt siden grundlæggelsen i 2017 af professor Niels Peter Revsbech. Jeg er lige dele ydmyg og ivrig over for den opgave, jeg er blevet betroet, og ser frem til at videreføre og udvikle WATEC i samarbejde med centerets forskere og samarbejdspartnere,” siger seniorforsker og centerleder Peter Henriksen.
Nøgleord
Kontakter
Centerleder Peter Henriksen,
WATEC: Centre for Water Technology,
Aarhus Universitet,
Email: pet@bios.au.dk
Mobil: 3018 3149
Links
Information om Aarhus Universitet Natural Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Aarhus Universitet overtager driften af Nordisk Optisk Teleskop på La Palma22.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nordisk Optisk Teleskop på La Palma spiller en stor rolle i nordiske astronomers forskning og i uddannelsen af nye astronomer. Det har det gjort i over 30 år, og det får det lov til at fortsætte med. Aarhus Universitet har sammen med universitetet i Turku, Finland, netop overtaget observatoriet, der ellers var truet af lukning.
En, to, mange – fødslen af en faseovergang14.12.2020 09:47:36 CET | Pressemeddelelse
Hvornår er et glas vand et glas med vand? Hvornår er en bunke sand en bunke sand? Professor Georg M. Bruun fra Aarhus Universitet har sammen med et internationalt forskerhold nu udsendt en videnskabelig beskrivelse af, hvordan en makroskopisk helhed opstår partikel for partikel og dermed sat de første ord på en besvarelse af et spørgsmål, der har verseret i fysikkens verden i årtier.
Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?28.10.2020 14:24:00 CET | Pressemeddelelse
Immunceller i lungerne er vigtige for immunsystemets genkendelse og bekæmpelse af virusser. Virusset der giver COVID-19 bliver dog ikke genkendt af disse celler, da det formentligt skjuler sit arvemateriale, og derfor aktiveres cellernes immunforsvar heller ikke imod virusset. Dette kan være med til at forklare, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen.
Online kvanteforedrag 4. november23.10.2020 12:06:20 CEST | Pressemeddelelse
Kvanterevolutionen er lige om hjørnet. EU har lovet at investere €1 milliard i området, og der bliver behov for et stort antal kvanteuddannet arbejdskraft.
To nye prodekaner ansat på Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet5.10.2020 15:53:22 CEST | Pressemeddelelse
Kristine Kilså bliver prodekan for uddannelse og David Lundbek Egholm bliver prodekan for forskning på Faculty of Natural Sciences på Aarhus Universitet. Dermed er der sat et stærkt ledelseshold på det nye fakultet.
Fostre fra zebrafisk hjælper med at vise, hvad der sker med nanopartikler i blodet30.9.2020 12:41:30 CEST | Pressemeddelelse
Hvad sker der med nanopartikler, når de sprøjtes ind i blodet for, for eksempel, at destruere tumorer? Med nye resultater offentliggjort i ACS Nano er forskere fra Aarhus Universitet nu klar til at tackle dette udfordrende spørgsmål ved hjælp af fostre fra zebrafisk som en ny undersøgelsesmodel inden for nanomedicin og nanotoksikologi.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum