Syddansk Universitet

Ny ledelse i H.C. Andersen Centret

Del
Det bliver både velkendte og erfarne kræfter, der nu kommer til at lede H.C. Andersen Centret ved SDU. Fra årsskiftet tiltræder lektor Torsten Bøgh Thomsen som centerleder, og professor Anne-Marie Mai tiltræder som programleder.

Af Anne Høgedal anhoe@sdu.dk

To velkendte SDU-forskere vil fra 1. januar 2023 tegne ledelsen af H.C. Andersen Centret ved SDU. Den ene som centerleder med ansvar for den daglige ledelse og udvikling af centrets forskning, den anden som programleder med særligt ansvar for at indfri ambitionen om at skabe et nationalt H.C. Andersen Center.

De to tager over efter professor Lasse Horne Kjældgaard, der pr. 1. januar 2023 tiltræder som administrerende direktør i Carlsbergfondet.

”Jeg er utroligt glad for at Torsten Bøgh Thomsen og Anne-Marie Mai har takket ja til lederrollerne for vores H.C. Andersen Center”, siger Per Krogh Hansen, institutleder, Institut for Kulturvidenskaber, SDU.

”Fagligt har centeret aldrig været stærkere end det er i disse år, hvor vi både digitaliserer Andersens manuskripter og undersøger hans internationale betydning. Og den er stor. Andersen er verdens bedst kendte dansker og central i vores kulturarv. Men for at forløse det fulde potentiale i arbejdet har vi brug for en økonomisk håndsrækning. Den håber vi, vores nye lederteam kan være med til tilvejebringe”.

Yngre talent skal lede og udvikle

Torsten Bøgh Thomsen er lektor i litteratur og har forsket i H.C. Andersen ved SDU i otte år. Han modtog i 2021 Danmarks Frie Forskningsfonds prestigefyldte Sapere Aude-bevilling, der gives til særligt talentfulde yngre forskere, så de kan udvikle og styrke både deres forskningsidéer og deres forskningsledelse i et forskningsprojekt på højt internationalt niveau.

”Jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med kollegerne på centret og vores arbejde med en række vigtige projekter indenfor forskning, kulturarv, formidling, digitalisering og internationalisering. Jeg vil også glæde mig til at aktualisere Andersen ifht. nye teoretiske perspektiver og fagfelter internationalt - og til at vise Andersens relevans og betydning indenfor kultur og litteratur i dag”, fortæller Torsten Bøgh Thomsen.

Prominent professor skal ekspandere

Anne-Marie Mai er professor i nordisk litteratur og chair of Danish Institute for Advanced Studies, SDU. Hun har gennem sin karriere sat en ny dagsorden for litteraturforskningen og nået betydningsfulde resultater, ikke mindst med Grundforskningsfond-projektet, Uses of Literature (2016-2022). Hun modtog i år Statens Kunstfonds livslange hædersydelse for sin store, eksperimenterende og fortsatte almenkulturelle indsats for at udvide forståelsen og påskønnelsen af dansk litteratur.

”Jeg glæder mig til at indgå i det spændende samarbejde ved H.C. Andersen Centret og arbejde med at realisere planerne om et nationalt H.C. Andersen Center. I mit eget forskningsprojekt vil jeg se nærmere på fremstillingen af H.C. Andersen i den nyere litteratur og på muligheden for at bruge hans eventyr i helt nye sammenhænge”, siger Anne-Marie Mai.


Læs mere om centret på www.andersen.sdu.dk

Nøgleord

Kontakter

Anne Høgedal, specialkonsulent, H.C. Andersen Centret, SDU anhoe@sdu.dk 29 62 12 16.

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum