Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Ny landsformand for Blå Kors Danmark

Del

Det bliver Dan Månsson, som i fremtiden skal stå i spidsen for hovedbestyrelsen i Blå Kors Danmark. Formandskiftet faldt på plads, da den sociale hjælpeorganisation lørdag den 26. september afholdt landsmøde i Odense for knap 50 deltagere med mundbind, håndsprit og god afstand.

Dan Månsson er ny landsformand for Blå Kors Danmark og skal sidde i spidsen for organisationens hovedbestyrelse.
Dan Månsson er ny landsformand for Blå Kors Danmark og skal sidde i spidsen for organisationens hovedbestyrelse.

Med mindst én meters afstand mellem de klappende håndflader, fik Dan Månsson lørdag eftermiddag et stort bifald fra deltagerne på Blå Kors Danmarks landsmøde.

Det er nemlig sognepræst Dan Månsson, som skal være landsformand for Blå Kors' hovedbestyrelse, der står for at tegne de overordnede rammer for den sociale hjælpeorganisation.

Dan Månsson har været medlem af hovedbestyrelsen siden 2009 og ser nu frem til at overtage formandsposten.

"Jeg er meget taknemmelig for valget til formand. Blå Kors Danmark er en stor veldrevet diakonal organisation, som fået en stor plads i mit hjerte. Mødet med mennesker, som gennem Blå Kors Danmark har fået hjælp til livet, har gjort indtryk. Mødet med mange dygtige og dedikerede medarbejdere – frivillige som lønnede – har gjort mig stolt af at være med i et professionelt diakonalt arbejde blandt mennesker i alle aldre, siger Dan Månsson, som er nyvalgt formand for Blå Kors Danmark. 

Mere hjælp til børn og unge

Dan Månsson afløser Sven-Erik Jørgensen, der har været formand for hovedbestyrelsen siden maj 2013, men som nu har valgt at takke af efter syv år. 

I den periode har der blandt andet været fokus på at øge professionalismen og sammenhængskraften i organisationen. 

Derudover er der oprettet flere behandlingstilbud til børn og unge fra hjem med alkohol- og stofmisbrug - både nye afdelinger af TUBA, som er terapi til unge fra misbrugsfamilier og Barnets Blå Hus, som er et behandlingstilbud målrettet børn og unge. 

Om hvad der venter i fremtiden for Blå Kors, siger landsformand Dan Månsson: 

"Jeg ønsker at arbejde for, at det også i årene fremover vil være muligt for Blå Kors Danmark med høj faglighed at hjælpe mennesker, hvis liv er påvirket af alkohol på en negativ måde, både børn, unge og voksne. Blå Kors Danmark skal fortsat være en innovativ og forandringsvillig diakonal organisation, som evner at møde mennesker dér, hvor de er. Det indebærer også, at vi skal være de udsattes talerør, så de ikke marginaliseres yderligere af samfundet".

Landsmøde i skyggen af corona

Blå Kors' landsmøde blev afholdt i Odense Congress Center lørdag den 26. september med et langt mere beskedent deltagertal end planlagt. 

Landsmødet og dermed valget af ny formand var, ligesom så mange andre begivenheder, i første omgang blevet udskudt på grund af Covid-19.

Antallet af deltagere var skåret ned til knap 50 personer, som alle sad med god afstand. Derudover havde man valgt at følge retningslinjerne for restauranterne, som betød, at deltagerne skulle iføre sig mundbind, når de ikke sad ned. 

"Vi er glade for, at vi kunne få afholdt vores generalforsamling på landsmødet og få valgt en ny formand. Vi har fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer nøje og gjort, hvad vi kunne  for at skabe sikre og trygge rammer for alle," siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark. 

Blå Kors kan i år fejre 125-års jubilæum i Danmark. Det var planen, at jubilæet skulle fejres på dette års landsmøde men grundet den øgede smittespredning, er den større fejring udskudt til foråret 2021. 

Fakta om Dan Månsson

- Valgt som ny landsformand for Blå Kors Danmark

- Medlem af Blå Kors' hovedbestyrelse i 11 år 

- Sognepræst, sjælesørger og foredragsholder 

- Har tidligere arrangeret familielejre for Blå Kors (2009-2017)

Kontakter

Billeder

Dan Månsson er ny landsformand for Blå Kors Danmark og skal sidde i spidsen for organisationens hovedbestyrelse.
Dan Månsson er ny landsformand for Blå Kors Danmark og skal sidde i spidsen for organisationens hovedbestyrelse.
Download
Download
Der var god afstand mellem deltagerne på Blå Kors Danmarks landsmøde, som blev afholdt i Odense.
Der var god afstand mellem deltagerne på Blå Kors Danmarks landsmøde, som blev afholdt i Odense.
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum