Dansk Fjernvarme

Ny IPPC rapport - Vi skal huske den grønne omstilling

Del

Energikrisen i Europa kan friste os til at tænke i hurtige løsninger, som ikke understøtter den grønne omstilling. Det må ikke ske, siger Dansk Fjernvarme. IPPC har endnu en gang understreget behovet for, at vi sætter turbo på den grønne omstilling og får nedbragt udledningen af klimagasser betragteligt og hurtigt, så lad os i stedet bruge krisen til at tænke i grønne løsninger.

Mandag den 4. april er tredje del af IPPCs sjette klimarapport blevet offentliggjort. Rapporten har fokus på grønne teknologier og mulighederne for at reducere CO2 udledningen. Her har Danmark som land mulighed for at vise de grønne førertrøje frem med ekstra tempo på den grønne omstilling.

Selvom der er krig i Europa, der kræver uafhængighed af fossile brændsler fra Rusland, er kampen mod klimaændringerne ikke forsvundet, og det har IPPC nok en gang understreget med et behov for, at vi sætter turbo på den grønne omstilling og får nedbragt udledningen af klimagasser betragteligt og hurtigt.

- Krigen i Ukraine har vist os, hvor vigtigt det er, at Europa bliver uafhængig af olie, kul og gas fra Rusland så hurtigt som muligt. Det er der med rette stor politisk fokus på med risikoen for afbrydelse af forsyningen med kul, olie og ikke mindst naturgas fra Rusland. Derfor skal vi kigge på grønne løsninger, der bidrager til forsyningen og flytter den grønne udvikling fremad fremfor tilbage, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Mere fokus på energieffektivisering
IPPC understreger behovet for, at der sker generel energieffektivisering i sit katalog over løsningsbidrag, og havde på pressemødet fokus på mulighederne for at reducere verdens udledning af drivhusgasser gennem forskellige muligheder.

- Med energieffektivisering skal vi også tænke i overskudsvarme fra nye energi- og industriprocesser, der kan genbruges i fjernvarmenettet. Fjernvarme og fjernkøling i sammenhængende systemer er både energieffektivt og med til at nedbringe udledningen af drivhusgasser, siger Kim Mortensen og fortsætter:

- Danmark har vist, at det er muligt, og fjernvarmeindustrien har løsninger, der kan eksporteres, både i form af rådgivning, komplette løsninger og sektorintegration, hvor industriens varme kan blive til boligopvarmning til erstatning for den direkte brug af naturgas i millioner af hjem. Det koster investeringer, men det giver arbejdspladser og en bedre fremtid.

IPPC har ret i behovet for markante reduktioner i udledningen af klimagasser, men Europa kan ikke blive fri af de fossile brændsler med et trylleslag, slutter direktøren for Dansk Fjernvarme.

Der skal investeres og omstilles med en accelereret indsats. Vejen går gennem CO2 fangst, produktion af klimaneutrale brændsler fra PtX processer. Også her vil de optimale løsninger alle steder i Europa kalde på genbrug af varme eller anden energi til fjernvarme og fjernkøling, mener Dansk Fjernvarme.

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets ca. 370 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 65 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 72 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Danmark kan endnu mere, hurtigere og billigere19.4.2022 09:05:51 CEST | Pressemeddelelse

Regeringens forsyningsudspil ”Danmark kan mere II” sætter nu en retning for den kommende og krævende udfasning af naturgas i Danmark. Brancheorganisation Dansk Fjernvarme ser positivt på de mange ambitiøse initiativer, men hvis målet skal nås, skal planlægningsværktøjer og skarpere prioriteringer konkretiseres, så naturgassen hurtigt kan blive udfaset som varmekilde og erstattet effektivt med grøn og billig fjernvarme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum