Vækstfonden

Ny investering skal gøre Dawn Health til global markedsleder: Danmark kan blive Health Tech supermagt

Del

Den danske virksomhed Dawn Health, som vil opbygge en banebrydende platform til digitalisering af sundhedsprocesser, lukker en investeringsrunde på 160 mio. kr. fra Chr. Augustinus Fabrikker, Vækstfonden og Lars Marcher. Den nye kapital skal bringe Dawn Health helt i front, når det kommer til digitaliseringen af den globale sundhedsindustri.

CEO og grundlægger af Dawn Health, Daniel Gewecke Daugaard. Foto: Dawn Health
CEO og grundlægger af Dawn Health, Daniel Gewecke Daugaard. Foto: Dawn Health

Det kan være en juridisk jungle at digitalisere sundhedssystemer og data. Samtidig er patient- og datasikkerhed helt afgørende for at skabe fremtidens digitale sundhedssystem. Det er derfor ikke nogen let opgave at bygge et fremtidssikret, digitalt sundhedssystem. Men det laver danske Dawn Health om på. Med en digital, cloudbaseret platform, vil Dawn Health demokratisere adgangen til og indsigten i sundhedsdata. Og det har store potentialer, som bl.a. giver sundhedspersonale bedre adgang til at udrede patienter samt lægge behandlingsplan for en lang række livstruende sygdomme. Med en ny stor serie A runde, er Dawn Health klar til at udbygge sin globale styrkeposition:

CEO og grundlægger af Dawn Health, Daniel Gewecke Daugaard:

"I det sidste århundrede har Danmark etableret en imponerende life science industri. På dørtærsklen til 2022 transformerer digital sundhed de traditionelle leveringsmodeller for sundhedsydelser. I Dawn Health er vi fast besluttet på at stå i spidsen for denne digitale revolution og bidrage til at skabe en ny normal for patienter med alvorlige kroniske sygdomme. Vores nye investering vil bane vejen for udviklingen af digitale sundhedsinnovationer med potentiale for at redde og forbedre millioner af liv – alt sammen tilvejebragt i tæt samarbejde med en bred portefølje af internationale life science partnere."

Investor Lars Marcher indtræder i selskabet som bestyrelsesformand og har store forventninger til Dawn Healths fremtid:

"Dawn Health er en unik virksomhed med en stærk innovationsplatform med høj global skalerbarhed i det hastigt skiftende rum for digital sundhed. Med betydelige muligheder, stærkt lederskab og engagerede medarbejdere ser jeg frem til den transformative rejse sammen med mine meget erfarne bestyrelseskolleger."

Dansk Health Tech momentum
Digital sundhed har de seneste år vundet stor opmærksomhed fra både danske og internationale investorer, og Coronakrisen har i høj grad været en reminder om, at verden har behov for massive investeringer i global sundhed. Her har Danmark en helt særlig rolle at spille, og det er også en del af baggrunden, for Chr. Augustinus Fabrikkers investering i Dawn, lyder det fra Claus Gregersen, adm. direktør:

"Digitalisering af medicinsk udstyr er en global megatrend, og Dawn har både viden og ambitionerne til at spille en vigtig rolle. Vi er meget imponerede over holdet bag Dawn Health, og vi ser frem til at være med til at indfri det store potentiale i digitale sundhedsprodukter til gavn for os alle. Investeringer i ambitiøse danske vækstvirksomheder er en vigtig del af Chr. Augustinus Fabrikkers scale-investeringsstrategi, og vi har allokeret mere end 1 milliard kr. til nye innovative virksomheder med internationalt udsyn som Dawn Health.”

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:

”Dawn Health har vist meget lovende resultater og allerede bevist, at de har potentialet til at blive global markedsleder. Danmark har en helt unik mulighed for at bygge en global styrkeposition inden for sundhedsteknologi, der på mange måder minder om den, vi så inden for life science for 30 år siden. I Vækstfonden vil vi være med til at udvikle fremtidens virksomheder og styrkepositioner, og her er den digitale omstilling af sundhedssektoren en vigtig sektor.”

De nye ejere tilslutter sig den eksisterende ejerkreds, som består af børsnoterede IT-selskab, Trifork:
"Det har været en fantastisk rejse med Dawn Health indtil videre, og vi er meget glade for at byde dette stærke team af investorer velkommen til at hjælpe med at tage Dawn Health til det næste niveau. Sammen bringer de en masse erfaring, forbindelser og indsigter, som vil bidrage til at accelerere væksten yderligere. Vi ser frem til fortsat at støtte Dawn Health, og til at arbejde tæt sammen med de nye investorer, om at udfolde potentialet i at eksekvere på denne spændende og givende rejse," siger Jørn Larsen, CEO og grundlægger af Trifork

 

Om Dawn Health
Dawn Health er en af Europas førende selskaber indenfor digital sundhed og en katalysator for innovation i sundhedssektoren. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af software som medicinsk udstyr (SaMD) og digital therapeutics (DTx). Dawn Health beskæftiger 60 medarbejdere fordelt på kontorer i Danmark og De Forenede Arabiske Emirater. I 2020 blev Dawn Labs A/S etableret for at inkubere innovative digitale sundhedsprodukt-virksomheder med Dawn Health som juridisk producent. Virksomhedens mission er at bringe forskning, behandling og teknologi sammen med det formål at hjælpe 1 million mennesker med at leve længere og bedre liv i 2030. https://dawnhealth.com/

Om Chr. Augustinus Fabrikker
Det fondsejede investeringsselskab Chr. Augustinus Fabrikker er en over 270-årig-virksomhed, der har positioneret sig som en langsigtet og professionel ejer af danske virksomheder. Det sker med stor respekt for, at ejerskab og daglig ledelse er forskellige discipliner. Chr. Augustinus Fabrikker arbejder ud fra en filosofi om at være engagerede og loyale ejere med fokus på dialog, tillid og langsigtet værdiskabelse i virksomheder med internationalt udsyn. Ejerskaberne tæller bl.a. Tivoli, Gyldendal, Jeudan, Royal Unibrew, Fritz Hansen samt virksomheder inden for sundhedsteknologi som Corti. Chr. Augustinus Fabrikker er et datterselskab under Augustinus Fonden, som er en af Danmarks store kulturfonde. Med en balance på mere end 40 mia. kr. gør afkastet fra Chr. Augustinus Fabrikkers investeringer det muligt at geninvestere aktivt i dansk erhvervsliv parallelt med at sikre Augustinus Fondens filantropiske aktiviteter.https://augustinusfabrikker.dk/

Om Vækstfonden
Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 11.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 42 mia. kr. https://vf.dk/  

Om Trifork
Trifork er en global NextGen IT-virksomhed, der udvikler innovative softwareløsninger i samarbejde med sine kunder. Virksomheden har mere end 900 medarbejdere, på tværs af 57 forretningsenheder, med kontorer i 11 lande i Europa og USA, og arbejder inden for seks forretningsområder: Digital Health, FinTech, Smart Building, Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise. Triforks forskning og udvikling foregår i Trifork Labs, hvor Trifork løbende er med til at investere og udvikle teknologi opstartsvirksomheder. Trifork står bag mærket GOTO, der driver et globalt tech-samfund med over 255.000 abonnenter og mere end 27 millioner visninger på YouTube. https://trifork.com

 

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt:

CEO og grundlægger af Dawn Health, Daniel Gewecke Daugaard

dgd@dawnhealth.com

+45 93 84 35 37

Presserådgiver i Vækstfonden, Cecilie Idun Andersen

cea@vf.dk

+45 31 93 05 73

Sekretariatschef, Chr. Augustinus Fabrikker og Augustinus Fonden, Line Gulløv Lundh
lgl@augustinusfonden.dk

+45 20 60 92 05
Trifork CMO, Peter Rørsgaard

pro@trifork.com

+45 2042 2494

Billeder

CEO og grundlægger af Dawn Health, Daniel Gewecke Daugaard. Foto: Dawn Health
CEO og grundlægger af Dawn Health, Daniel Gewecke Daugaard. Foto: Dawn Health
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104B
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 10.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 38 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum