Det Kongelige Teater

Ny husinstruktør på Det Kongelige Teater

Del

Det unge, fremadstormende talent, Anna Balslev tiltræder som husinstruktør i Skuespillet på Det Kongelige Teater fra sæson 2023/24.

Anna Balslev. Foto: Camilla Winther
Anna Balslev. Foto: Camilla Winther

Anna Balslev er særligt kendt for sine sanselige, musikalske og legende fortolkninger af klassiske fortællinger som Stolthed og fordom (Betty Nansen 2021/2022), der modtog Årets Reumert for Årets Forestilling '22 og ikke mindst Henrik Ibsens Et dukkehjem, der i 2020 havde premiere på Mellemgulvet i Skuespilhuset og i sensommeren 2022 havde repremiere på Skuespilhusets Store Scene, hvor den igen spillede for fulde huse.

Som husinstruktør på Det Kongelige Teater bliver Balslev også en essentiel del af dramaturgiatet - skuespilafdelingens kunstneriske ledelse, og er med til at planlægge og udvikle Det Kongelige Skuespils repertoire.
Balslevs første forestilling som husinstruktør på Det Kongelige Teater får premiere i efteråret 2023.

”Jeg vil gerne tilføre den kunstneriske ledelse nyt blod og frisk inspiration. Anna Balslev er en lysende stjerne på den danske teaterhimmel, og det glæder mig enormt, at hun har sagt ja til at træde ind i dramaturgiatet og også være husinstruktør i årene fremover. Anna har i sin korte men mildest talt overbevisende karriende vist sig som en ekstremt begavet instruktør, både når det gælder læsning af tekster og tiden, og at udfolde det hele stærkt som moderne teaterkunst,” udtaler skuespilchef Morten Kirkskov.

”Jeg glæder mig til, at jeg som husinstruktør kan fokusere og fordybe mig i Det Kongelige Teater, og jeg er meget beæret over at blive en del af den kunstneriske ledelse, da jeg brænder for dramaturgiatsarbejdet og repertoireplanlægningen. Det er især vigtigt for mig at sammensætte kunstneriske hold og cast, der kan skabe medrivende, samskabende og sitrende scenekunst," udtaler Anna Balslev,

Om Anna Balslev
Anna Balslev (f. 1991) er halvt norsk og kommer fra en stilling som husinstruktør og medlem af det kunstneriske råd på Betty Nansen Teatret, hvor hun ud over Stolthed og fordom også har iscenesat Édourd Louis selvbiografiske roman Færdig med Eddy.

Balslev er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2019, men debuterede allerede i 2014 som instruktør. Hun modtog i 2020 en af Årets Reumerts talentpriser.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Anna Balslev. Foto: Camilla Winther
Anna Balslev. Foto: Camilla Winther
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum