FødevareDanmark

Ny hjælpepakke: Stadig overset! Virksomheder brænder inde med julemad

Del

Det er helt utroligt, at regeringen og Folketinget stadig ikke har forståelse for, at der er virksomheder, som brænder inde med en masse julemad, som de ikke kan sælge, fordi restauranterne er lukkede, og som er helt værdiløs den 4. januar.

Sådan lyder kommentaren fra FødevareDanmark til den nye hjælpepakke, som regeringen i dag er blevet enig med en række partier i Folketinget om.

- Vi har så sent som i sidste uge, da de nye nedlukninger begyndte, gjort regeringen og Folketinget opmærksomme på, at der er et særligt problem med den gode julemad, som virksomhederne har produceret i forventning om at kunne sælge til restauranter og cafeer o.lign. Og nu står de med en masse sylte og blodpølse og risalamande og andre julelækkerier, som de ikke kan komme af med som følge af nedlukningerne. Det er politikerne åbenbart kolde overfor, og det kaster en stor, sort skygge ud over den hjælpsomhed, som de heldigvis udviser på andre områder, lyder fra Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark og Danske Slagtermestre.

Da nedlukningerne begyndte i sidste uge, råbte bl.a. Nørre Søby Slagteren på Fyn ellers vagt i gevær:

- Nu står vi med et lager, som vi ikke kan sælge, fordi kunderne er tvangslukkede. Det er staten, der har lukket dem, og derfor er det uanstændigt, hvis den ikke kompenserer os for, at vore kunder ikke kan aftage de varer, som vi nu har produceret til dem, sagde Ronni Black Nielsen, der ejer Nørre Søby Slagteren, som ikke har detailsalg, men lever af at sælge engros til bl.a. restauranter.

Ved samme lejlighed påpegede FødevareDanmark, at det ikke er en løsning, at restauranter m.v. må holde åbnet for take-away. Distributionsomkostningerne står sjældent mål med mængderne af aftagne varer fra disse udsalgssteder. De aftager således langt mindre mængder til take-away, end de normalt gør til servering.

Ronni Back Nielsen er medlem af bestyrelsen i Danske Slagtermestre, der en del af FødevareDanmark.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
• Formand Leif Wilson Laustsen, FødevareDanmark og Danske Slagtermestre,
tlf.nr. 23 25 14 06.
• Adm. direktør Ronni Black Nielsen, Nørre Søby Slagteren A/S, tlf.nr. 21 68 20 21.

Billeder

Information om FødevareDanmark

FødevareDanmark
FødevareDanmark
Poppelvej 83
5230 Odense

63 73 00 00http://www.fodevaredanmark.dk/

FødevareDanmark er paraplyorganisation for Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerne i Danmark, Smagen af Danmark, KonditorBager og foreningen SMV Fødevarer. Formålet med FødevareDanmark er at skabe et fælles talerør for små og mellemstore virksomheder og butikker inden for fødevareområdet. 

FødevareDanmark arbejder samtidig for, at gøre det enkelt og attraktivt at drive ansvarlig fødevarevirksomhed i hele Danmark. Sammen er vi stærkest

Følg pressemeddelelser fra FødevareDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FødevareDanmark

Synspunkt: Dejlige dage på Lolland21.6.2022 09:15:00 CEST | Pressemeddelelse

”Det er jeg helt enig i.” Cirka sådan lød den mest anvendte replik under debatterne på Madens Folkemøde i år, hvor det gennemgående tema var klimaet. Alle var enige med hinanden om, at vi skal spise mindre kød og flere grøntsager, og at landbruget skal omstille sig i pagt hermed. For så vidt kunne debattørerne lige så godt have diskuteret, om Jorden er flad eller rund – de kunne ikke have været mere enige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum