Vækstfonden

Ny genstartspulje åben: De første penge på vej ud at arbejde hos danske virksomheder

Del

Det nye tiltag, Genstartsfonden, som oprettes ved et statsligt kapitalindskud i Vækstfonden, er nu åben. Dermed skal Vækstfonden sende 3 mia. kr. ud til danske virksomheder i form af ansvarlig lånekapital og egenkapital. Vækstfonden arbejder allerede på konkrete sager for mere end 200 mio. kr., og det er vigtig kapital, der skal sikre, at virksomhederne får iværksat de rigtige investeringer ovenpå Coronakrisen.

3 mia. kr. Så mange penge skal i løbet af det næste år ud at arbejde i form af såkaldt genstartskapital. Regeringen og en lang række af Folketingets partier har etableret den nye fond, Genstartsfonden, for at sikre solvens i ellers sunde virksomheder, der har brug for tålmodig kapital til at komme godt ud på den anden side af krisen.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Vi skal undgå, at krisen sætter sig fast i de danske virksomheder. Med det brede net af hjælpepakker holder vi hånden under virksomhederne her og nu, men en genstart af erhvervslivet kræver også langsigtede initiativer, hvor hårdt ramte brancher får den rette hjælp til de rigtige investeringer. Derfor er jeg meget glad for, at Genstartfonden nu er åben. Her får vi mulighed for at understøtte stærke væksteventyr og skabe nye arbejdspladser.”

Det er netop egenkapitallignende finansiering, virksomhederne har behov for lige nu, fortæller Vækstfonden:

”Mange danske virksomheder har behov for at styrke deres soliditet, så de kan forsætte med at lave nye investeringer og udvikle deres forretning. Siden marts har de været nødt til at bruge af reserverne, og det er de reserver, vi vil medvirke til at fylde op med egenkapital og ansvarlige lån,” fortæller Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden og fortsætter:

”Vi står lige nu på et afgørende tidspunkt i krisen. Vaccinationerne betyder, at vi kan skimte en vending ude i horisonten, så det handler om, at vi undgår, at krisen bider sig så meget fast, at mange virksomheder når at dreje nøglen om. Derfor skal kapitalen fra Genstartsfonden sikre, at danske virksomheder fortsat kan investere i at stå stærkt, når økonomien vender og dermed være med til at skabe vækst og arbejdspladser.”

Kapitalen fra Genstartsfonden kommer fra Vækstfonden i form af egenkapital og ansvarlige lån.

Er du på udkig efter kapital fra Genstartsfonden?
Kontakt Vækstfonden lige her: E-mail: kontakt@vf.dk eller mobil: +45 35 29 86 00

Genstartskapital fra Vækstfonden

Vækstfonden yder både egenkapital og ansvarlige lån til danske virksomheder som en del af Genstartsfonden. Et Ansvarligt lån fra Vækstfonden er en mellemting mellem fremmedkapital og egenkapital og er med til at øge virksomhedens soliditet. Ansvarlige lån er efterstillet anden lånefinansiering, og derfor kan lånet fungere som et supplement til egenkapitalen på virksomhedens balance. I modsætning til et almindeligt lån skal din virksomhed ikke stille sikkerheder for et Ansvarligt lån. Til gengæld vil kravet til forrentningen på lånet være højere.

Læs mere om genstartskapital fra Vækstfonden lige her.

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt:
Kommunikationsrådgiver i Vækstfonden, Cecilie Idun Andersen: 31930573 eller e-mail: cea@vf.dk

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 9.200 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 33,8 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

NIL Technology henter 200 mio. kr. i finansiering: Dansk nanoteknologi skal sælges til verdens største smartphone-brands24.2.2021 08:00:00 CETPressemeddelelse

NIL Technology er en dansk nanoteknologivirksomhed, der står foran et internationalt gennembrud. Ambitionen? Virksomhedens nanoteknologi vil være at finde i stort set alle de førende brands af smartphones inden for de næste par år. Med en finansiering på 200 mio. kr. i ryggen fra bl.a. Jolt Capital, Vækstfonden, NGP Capital og EIC Fund, sætter NIL Technology fart på det, der skal være et internationalt gennembrud af de helt store.

Humdakin: Ung iværksætter har skabt bæredygtigt rengøringseventyr17.2.2021 08:12:00 CETPressemeddelelse

Bæredygtige rengøringsmidler, som samtidig er effektive og giver en lækker duft, var en mangelvare i det private hjem. Derfor fik Camilla Schram idéen til at lancere Humdakin, der skulle bidrage med miljørigtige og allergivenlige rengøringsprodukter til hjem, hvor bæredygtighed og design er i højsæde. Virksomheden er nu klar til at vækste yderligere på verdensplan med finansiering fra Vækstfonden.

Grøn ’iværksætterfond’ åbner i København: Vil øge antallet af grønne techvirksomheder i Danmark markant1.2.2021 08:00:41 CETPressemeddelelse

Den globale venturefond, Antler, åbner kontor i København. Fonden vil hvert år tiltrække 70-100 højt specialiserede iværksættere, der skal bygge fremtidens grønne teknologivirksomheder, som Antler efterfølgende investerer i. Forventningen er at øge antallet af grønne techvirksomheder, som modtager ventureinvesteringer i Danmark, markant. Vækstfonden har investeret 50 mio. kr. i Antler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum