Blå Kors Danmark

Ny genbrugsbutik åbner i Kolding

Del

Den 18. marts åbner genbrugsbutikken ”Second Chance” på Albuen 27 i Kolding. Det er Kirkeibyen og Blå Kors Danmark, som står bag butikken, hvis overskud skal gå til trængte borgere i Kolding.

Anders Christensen (tv), Dina Siegumfeldt og Ulrik Siegumfeldt foran den nye butik i Kolding. Foto: Privat
Anders Christensen (tv), Dina Siegumfeldt og Ulrik Siegumfeldt foran den nye butik i Kolding. Foto: Privat

Kolding bliver en genbrugsbutik rigere den 15. januar. Her åbner butikken ”Second Chance” på Albuen 27 nemlig for salg af møbler, alt til bolig og have, børnetøj, legetøj og babyudstyr.

"Vi har knoklet i flere uger for at gøre lokalerne så indbydende som muligt," fortæller Dina Siegumfeldt, som er en af initiativtagerne til butikken, der drives i et samarbejde mellem den lokale frikirke Kirkeibyen og Blå Kors Danmark.

"Blå Kors har et stærkt setup, når det gælder genbrugsbutikker – ”Second Chance” bliver nummer 55 i rækken – og i Kirkeibyen har vi en gruppe frivillige, som næsten ikke kan vente med at få gang i butikken," forklarer Dina Siegumfeldt.

Formålet med butikken er først og fremmest at skabe et overskud, som skal gå til trængte borgere i Kolding.

Kirkeibyen og Blå Kors Danmark samarbejder ud over genbrugsbutikken om værestedet Café Nærværket, maduddelingen Foodbank samt Familienetværket, der er et tilbud om socialt samvær og gratis aktiviteter for trængte familier, som har brug for et frirum i hverdagen. Det er i høj grad disse aktiviteter, genbrugsbutikken skal være med til at støtte.

"Men vores ønske er også at skabe et stærkt fællesskab omkring butikken, så de frivillige oplever, at det er meningsfuldt og givende at være med," pointerer Dina Siegumfeldt.

"Vi har opgaver til alle typer af frivillige – både indadvendte og udadvendte, hurtige og knap så hurtige, praktikere og teoretikere – og alle er velkomne til at melde sig som frivillige. Det er ikke kun for folk fra Kirkeibyen eller Blå Kors – vi ser meget gerne, at folk fra byen støtter op om butikken," understreger hun.

Blå Kors har allerede en genbrugsbutik i Kolding, Blå Kors Genbrug Female, som har særligt fokus på kvalitetsmodetøj til kvinder samt lækre sko og fikse accessories. Og chef for Blå Kors Genbrug, Anders Christensen, glæder sig over at kunne supplere med endnu en butik med et andet koncept:

"Vi er hele tiden på jagt efter de helt rigtige lokaler og koncepter til vores butikker, og vi har længe haft et ønske om at få lidt flere strenge at spille på i Kolding. Det er skønt, at det nu er lykkedes," siger Anders Christensen.

Ud over de fysiske genbrugsbutikker driver Blå Kors Genbrug i øvrigt også webshoppen www.lidtsmartere.dk, som primært sælger highend mærkevarer inden for tøj, sko og accesories.

Kontakter

Dina Siegumfeldt, Leder af Kirkeibyens sociale arbejde og diakonikoordinator for Frikirkenet, 25 44 41 82.
Anders Christensen, chef for Blå Kors Genbrug, 21 12 21 20.
Simon Thidemann, kommunikationsmedarbejder Blå Kors Danmark, 61 69 27 79.

Billeder

Anders Christensen (tv), Dina Siegumfeldt og Ulrik Siegumfeldt foran den nye butik i Kolding. Foto: Privat
Anders Christensen (tv), Dina Siegumfeldt og Ulrik Siegumfeldt foran den nye butik i Kolding. Foto: Privat
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Overskudsmad fra Lidl hjælper socialt udsatte i påsken: Blå Kors deler tusindvis af poser med madvarer ud over hele Danmark24.3.2021 07:23:00 CET | Pressemeddelelse

Påskehelligdagene er en helt særlig tid for den sociale hjælpeorganisation Blå Kors. De oplever i stigende grad flere trængte familier, som har brug for en ekstra håndsrækning i højtiderne. Derfor uddeler Blå Kors i år overskudsmad i samarbejde med dagligvarekæden Lidl, som doneres fra Lidls butikker, til glæde for brugere af familienetværk, væresteder og beboere på botilbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum