Halsnæs Kommune

Ny forpagter fundet til Kosmorama

Del

Der er indgået en midlertidig aftale om driften af biografen i Frederiksværk. Aftalen betyder, at der fra 11. august atter kan vises film i Kosmorama.

Snart kan man igen nyde en god film i biografmørket i Frederiksværk. Halsnæs Kommune har nemlig indgået en midlertidig aftale med en forpagter om at drive Kosmorama videre, indtil et fornyet længerevarende udbud om driften af biografen er på plads.

Den nye forpagter er Biografkompagniet, der i forvejen driver tre lokale biografer i Haslev, Faxe og Næstved.

Jesper Larsen fra Biografkompagniet glæder sig til at overtage filmfremviseren i Kosmorama. Det sker 11. august, hvor den danske komedie ”Alle for fire” er på programmet.

”I Biografkompagniet har vi stor erfaring med at drive lokale biografer i byer, der minder om Frederiksværk. Vi kunne på den baggrund se, at der er et stort potentiale i en biograf som Kosmorama, så det var helt oplagt for os at melde os på banen, da muligheden for at drive biografen videre opstod. Lige nu er vi ved at få frisket lokalerne op, og en ny popcornmaskine er også på vej. Vi har undervejs haft en god dialog med Halsnæs Kommune, og nu glæder vi os bare rigtig meget til, at der atter kan vises film på det store lærred i Frederiksværk,” siger Jesper Larsen.

Forpagtning sendes i udbud

Den tidligere forpagter af Kosmorama opsagde sin kontrakt i juni og viste sidste film søndag den 3. juli. Den nye aftale, der er indgået med Biografkompagniet om midlertidig drift af biografen, løber frem til 31. maj 2023. I den mellemliggende periode vil Halsnæs Kommune sætte gang i et udbud af forpagtningsaftalen på mere permanent basis.

”En lokal biograf giver et vigtigt bidrag til et levende kulturliv i ens nærområde. Derfor er jeg også meget glad for, at det er lykkedes at lave en aftale, så Kosmorama hurtigt kan slå dørene op for besøgende igen. Jeg ved, at biografen har stor betydning for mange i Frederiksværk, der gennem tiderne har nydt gode film i Kosmoramas sæder. Derfor er det også dejligt, at vi har fundet en midlertidig forpagter, der deler begejstringen for stedet. Jeg ser frem til, at biografen nu kan komme tilbage i drift, og så ser jeg også frem til, at vi i den kommende tid skal have en god proces omkring en permanent løsning for driften af Kosmorama, så der forhåbentlig i mange år frem kan vises film i Frederiksværk,” siger Helle Lunderød, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati.

Halsnæs Kommune ejer bygningen i Nørregade i Frederiksværk, hvor Kosmorama holder til. Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati vil på sit næste møde drøfte situationen omkring Kosmorama og tage de næste skridt til at sende forpagtningsaftalen i udbud.

Indtil videre kan program og åbningstider for Kosmorama i Frederiksværk ses på www.biografkompagniet.dk.

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!