Akademikerne

Ny formand i hovedorganisationen Akademikerne starter med medlemsfremgang – og repræsenterer nu 464.800 offentligt og privat ansatte

Del

Som i de foregående år fortsætter der med at komme nye medlemmer til de faglige organisationer, der organiserer privat og offentligt ansatte med videregående uddannelse. Med en tilgang på 17.500 medlemmer betyder det, at hovedorganisationen Akademikerne repræsenterer knap hver syvende dansker på arbejdsmarkedet, heraf hovedsageligt i det private, hvor 51,5 pct. af medlemmerne er beskæftiget.

Som ny formand pr. 1. januar 2022 kan Lisbeth Lintz glædes over, at hovedorganisationen, hun er i spidsen for, oplever vokseværk.

Den konstante tilgang af nye medlemmer år for år sætter en tyk streg under, at det danske arbejdsmarked i voksende omfang orienterer sig efter behovet for mere viden og højtkvalificerede kompetencer.

Lisbeth Lintz, formand for Akademikerne, udtaler:

Jeg er glad for, at ønsket om at organisere sig i et fagligt fællesskab vokser blandt personer med videregående uddannelser – også i det private, hvor medlemsfremgangen er markant. Akademikernes medlemsgrupper har gennem de seneste mange år vist sig at vinde stort indpas på alle dele af arbejdsmarkedet og finder i dag beskæftigelse samt arbejder i stort set alle typer af virksomheder, brancher og sektorer. Dette er overordentlig positivt for virksomhederne, men også samfundet, da viden og uddannelse er Danmarks vigtigste råstof”, siger Lisbeth Lintz, formand for Akademikerne.

Værdien af en stærk fagbevægelse er stor. Vi er i Danmark netop lykkedes med at klare os godt igennem en coronakrise, fordi vi har vist, at vi står sammen. Dette er bl.a. sket i kraft af de mange trepartsaftaler, som har sikret tusindvis af arbejdspladser og skabt tryghed. For den akademiske del af fagbevægelsen er det en del af vores dna at tage ansvar for udviklingen af hele samfundet”, siger Lisbeth Lintz, formand for Akademikerne.

Se overblik over Akademikernes samlede medlemstal her: https://www.akademikerne.dk/medlemstal/

Mere information 

Kontakt Lisbeth Lintz, formand for Akademikerne, T: 24888442, E: ll@ac.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2021 ca. 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Regeringen balancerer på en knivsæg med udspillet til de offentligt ansattes løn26.10.2022 13:17:02 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen skal træde varsomt, når den med sit udspil ”Bedre vilkår – bedre velfærd” midt i en valgkamp lægger op til at blande sig i forhandlinger om de offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår. Legitimeres politisk indgriben i den danske model, fjernes fundamentet for, at parterne på arbejdsgiver- og lønmodtagerside i fremtiden fortsat står som garanter for et velfungerende og konkurrencedygtigt dansk arbejdsmarked.

Vismandsrapport sætter spørgsmålstegn ved halvering af kandidatuddannelser: Risikerer at skade produktivitet og velstand11.10.2022 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Økonomiske Råd vurderer, at dansk økonomi står over for en afmatning med faldende beskæftigelse og lav vækst de kommende år. Derudover er der udsigt til høj inflation i både 2022 og 2023. Man bør fra politisk hold afholde sig fra drastiske reformer i en tid, hvor beskæftigelsen i forvejen er på vej ned. Det siger formand for Akademikerne Lisbeth Lintz.

Ny arbejdsskadereform er langt fra at løse problemerne på et moderne arbejdsmarked23.9.2022 15:06:08 CEST | Pressemeddelelse

Reformen får slet ikke taget fat om nældens rod og gjort arbejdsskadesystemet relevant for den hastigt voksende del af arbejdsmarkedet, hvor problematikker om psykisk arbejdsmiljø slår hårdt igennem i disse år, herunder stress. Samtidig ærgrer det Akademikernes formand, at man politisk ikke er kommet i hus med at sikre højere erstatninger i arbejdsskadesystemet, til trods for at regeringen i sit forståelsespapir havde sat dette mål.

Nyt uddannelsestilbud mellem DI Digital og Akademikerne skal klæde mindre virksomheders højtuddannede medarbejdere på til fremtiden19.9.2022 12:46:55 CEST | Pressemeddelelse

Nyt samarbejde om digital efteruddannelse skal klæde SMV’er på til fremtiden og sikre akademisk ansatte mere relevant kompetenceudvikling. Når digitaliseringen breder sig med så høj hastighed, som den gør i disse år, betyder det, at alle medarbejdere – ikke kun IT-specialisterne – skal blive dygtigere til at drive udviklingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum