Djøf

Ny formand for Djøf Studerende: Brug for indsats for styrket studiemiljø

Del

De 25.000 medlemmer af Djøf Studerende har fået ny formand. - Der skal sættes massivt ind på at styrke studiemiljøet, så trivslen blandt de studerende kan blive bedre, i takt med at de videregående uddannelser igen får lov at åbne, lyder det fra Rasmus Pilegaard Petersen, nyvalgt formand .

Rasmus Pilegaard Petersen, formand for Djøf Studerende
Rasmus Pilegaard Petersen, formand for Djøf Studerende

Giv en ny studiestart til de mange studerende, der kun har oplevet deres uddannelse via en pc hjemmefra. Og sæt ind med støtte til de foreninger, der laver filmaftener, debatklubber, kaffe- og fredagsbar m.v. De har nærmest ikke haft indtægter i et år og falder uden for de eksisterende hjælpepakker.

Det er blot nogle af forslagene fra den nyvalgte formand for de 25.000 medlemmer af Djøf Studerende, Rasmus Pilegaard Petersen, 24 år.

Han er til daglig kandidatstuderende i statskundskab på Københavns Universitet.

Budskabet fra den nyvalgte formand er klart: Nu skal der sættes fokus på de studerendes trivsel og kvaliteten af uddannelserne

- Corona har været en kæmpe prøvelse for de studerende og har sat sig dybe spor både fysisk og mentalt. Vi risikerer at tabe en hel studieårgang på gulvet, hvis der ikke bliver sat ekstra meget fokus på det - både nu og i fremtiden. Studerende er i al for lang tid blevet overset, og det skal ændres nu. Ikke mindst fordi der allerede før coronakrisen var alvorlige problemer med trivslen. Det er afgørende, at vi baserer vores løsninger på solide sociale og faglige fællesskaber, der skal sikre bedre trivsel, når vi er tilbage på uddannelsesstederne, siger Rasmus Pilegaard Petersen.

Han er glad for, at der politisk også er fokus på de studerendes trivsel.

- Uddannelses- og forskningsministeren er gået i gang med arbejdet for at styrke trivslen. Det er et arbejde, som jeg ser meget frem til at bidrage til. Vi har allerede set gode initiativer fra bl.a. Aalborg Universitet, hvor man har indført trivselsmentorer, ligesom Københavns Universitet har lavet en trivselshjælpepakke. Der er bevægelser i gang og villighed fra os studerende og universiteterne til at samarbejde.

Studenterformanden opfordrer til, at arbejdet munder ud i en klar strategi for, hvordan man kan styrke de studerendes trivsel på længere sigt med styrket studievejledning og sikring af, at der fysisk er plads på universiteterne til, at faglige og sociale fællesskaber kan udfolde sig.

Rasmus Pilegaard Petersen appellerer også til, at corona ikke giver anledning til at slække på uddannelsernes kvalitet:

- Vi skal sikre god uddannelseskvalitet i fremtiden. Vi skal bruge erfaringerne fra online-undervisningen. Men det at studere er også i høj grad socialt, og det fysiske fremmøde er vigtigt for at få noget ud af uddannelsen. Gennem en årrække har vi oplevet store besparelser, som vi frygter, vil gå ud over de sociale og faglige fællesskaber.

Rasmus Pilegaard Petersen afløser Kristian Nysom Lassen på posten.

Rasmus Pilegaard Petersen kan træffes for yderligere kommentarer på tlf. 40 58 34 83.

Nøgleord

Billeder

Rasmus Pilegaard Petersen, formand for Djøf Studerende
Rasmus Pilegaard Petersen, formand for Djøf Studerende
Download

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 100.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Djøf: Små forbedringer af elendigt uddannelsesudspil25.6.2021 11:34:18 CEST | Pressemeddelelse

De fleste partier i Folketinget har nu indgået en aftale om at sikre flere uddannelsestilbud uden for de store byer. Det er positivt, at de firkantede mål om at skære 10 pct. af uddannelsestilbuddene på de lange videregående uddannelser i de store byer er lempet en lille smule, siger Rasmus Pilegaard Petersen, formand for de 25.000 medlemmer af Djøf Studerende. Men han er fortsat meget kritisk over for aftalen, der betyder, at antallet af uddannelsespladser på universiteterne i de store byer skal skæres med 5-10 pct. frem mod 2030. Selvfølgelig er det godt, at Folketinget med aftalen lægger op til, at reduktionen skal ske i en dialog med universiteterne, så vi forhåbentlig kan få nogle gennemtænkte løsninger, baseret på virkeligheden og ikke hvad man kan tænke sig frem til i et forhandlingslokale i en sen nattetime. Men hele udflytningsplanen er fortsat håbløst underfinansieret. Det er dyrt at oprette uddannelsesfilialer, og hvis ikke der tilføres flere midler, vil det påvirke kvalitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum