Udenrigsministeriet

Ny fase af pandemien vanskeliggør vaccinedonation

Del

Siden coronapandemiens udbrud har Danmark doneret vacciner mod COVID-19 både bilateralt og gennem den internationale vaccinealliance, COVAX, sammen med en række andre donorlande. COVAX har oplyst, at de har vacciner nok frem til efteråret og derfor sætter modtagelsen af donationer på pause.

I de seneste år har coronapandemien krævet en koordineret tilgang for at sikre, at flest muligt på kloden fik tilbuddet om en vaccine mod COVID-19. Bilateralt og gennem den internationale vaccinealliance, COVAX, har Danmark, blandt andet sammen med de øvrige EU-lande, doneret COVID-19-vacciner til lav- og mellemindkomstlande. COVAX har rundet 1,43 milliarder leverede doser til 145 lande, hvoraf Danmark har doneret mere end 9,3 millioner. vacciner. Nu står verden og dermed også COVAX i en ny situation, hvor behovet for vaccinedonationer er langt mindre.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:

”Vi kan godt være stolte af den hjælp, vi sammen har ydet til verdens mest udsatte gennem vaccinedonationer. Det er den mest omfangsrige og hurtigste vaccineudrulning på verdensplan nogensinde, men vi er nu i en ny fase, hvor udbud overgår efterspørgsel”.

Den nye situation med øget international vaccinemætning betyder, at COVAX frem til efteråret har tilstrækkeligt med vacciner. Ifølge COVAX er situationen udtryk for, at de internationale forsyningslinjer nu er stabile og forudsigelige.

”Selvom COVAX har tilstrækkeligt med vacciner, er Danmark selvfølgelig fortsat klar til at donere vacciner til lande, der kommer til os med et behov for at modtage flere doser”, understreger udviklingsministeren.

På trods af udfordringerne vil Danmark arbejde videre på at gennemføre bilaterale donationer til lande, som fortsat har brug for vacciner.

For yderligere information kontakt pressevagten på telefon 61 97 92 47 (ikke sms).

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Fælleserklæring om Talibans indskrænkelser af kvinder og pigers rettigheder i Afghanistan13.5.2022 11:58:26 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtrykker i denne fælleserklæring bekymring for de mange nylige anslag mod kvinders rettigheder i Afghanistan og opfordrer Taliban-regimet til give kvinder og piger lige muligheder for at deltage i det afghanske samfund. Med til erklæringen er udenrigsministrene fra Australien, Canada, Danmark, Finland, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge. Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum