Ny docent skal styrke forskning i aldring og demens

”Forskning i aldring og demens i et teknologisk perspektiv bidrager til at skabe et borgernært og teknologiunderstøttet sundhedsvæsen, som bliver bedre i stand til at understøtte sund aldring og et liv med demens.”
Det mener Lars Peter Bech Kjeldsen, som er forskningschef, ph.d., og MSO for rektor på VIA University College, der derfor glæder sig over, at centeret per 1. oktober har ansat Christina Vestergård som ny docent.
Kommer fra Aarhus Universitet
Christina Vestergård kommer fra en stilling som post.doc. og forsker på Aarhus Universitet, hvor hun også har gennemført sin ph.d. Her har hun været tilknyttet en række nationale og internationale projekter om menneske-robot interaktion og brugen af såkaldt sociale robotter.
”Jeg har arbejdet tværfagligt med interaktionen mellem menneske og teknologi i mange sammenhænge og altid med et særligt fokus på etik. Jeg glæder mig til at arbejde med den praksisnære forskning, som er central på VIA, og jeg ser især frem til at indgå i nye tværfaglige samarbejder mellem uddannelse, praksis og forskning i relation til aktuelle problemstillinger, hvor teknologien spiller en rolle,” siger Christina Vestergård, som er uddannet cand.mag. i etnografi og social antropologi.
Vigtigt område for studerende og professionelle
I stillingen som docent på Forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi bliver hun tilknyttet både Program for demens og Program for sundhedsteknologi, metodeudvikling og etik – med fokus på aldring. Og området er vigtigt, både for de sundhedsstuderende på VIA samt for den professionelle praksis, de uddannes til, mener Lars Peter Bech Kjeldsen.
”Forskning i aldring og demens styrker såvel de studerendes som de sundhedsprofessionelles viden på området. Samtidig skal forskningen udføres i et samspil med borgere, patienter, teknologi og offentlige og private aktører, hvilket er netop det, der karakteriserer forskning på professionshøjskolerne,” siger forskningschefen.
Bor i Knebel – arbejdsplads på Aarhus N
Christina Vestergård får arbejdssted på VIA Campus N i Aarhus, men med samarbejder på alle VIAs campusser med sundhedsfaglige uddannelser i Region Midtjylland. Hun er 53 år og bor på Mols med sine 3 børn.
Læs mere om Forskningscenter for Sundheds- og velfærdsteknologi: https://www.via.dk/forskning/sundhed-og-velfaerdsteknologi
Kontakter
Kontakt Christina Vestergård på: cves@via.dk
Eller Lars Peter Bech Kjeldsen på: T: +45 8755 1716 E: lpbk@via.dk
Billeder
Information om VIA University College
Fakta om VIA University College:
- VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
- VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
- VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
- VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
- VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
- VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.
Læs mere om VIA University College på www.via.dk
Følg pressemeddelelser fra VIA University College
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra VIA University College
7.134 har uddannelse i VIA som førsteprioritet5.7.2025 13:36:09 CEST | Pressemeddelelse
Uddannelserne hos VIA University College har i år samlet set modtaget to procent flere førsteprioritetsansøgninger end i fjor. Uddannelserne til pædagog, lærer, socialrådgiver og fysioterapeut er blandt dem, der går frem.
Konference for professionsuddannelser bliver national19.6.2025 13:49:52 CEST | Pressemeddelelse
VIAs Konference for professionsuddannelser bliver nu et nationalt samlingspunkt for undervisere, forskere og ledere fra hele professionshøjskolesektoren.
VIA University College: Reformaftalen er et afgørende løft af professionsuddannelserne26.3.2025 15:35:48 CET | Pressemeddelelse
Den politiske aftale om de erhvervs- og professionsrettede uddannelser vil styrke både uddannelser og karriereveje for de professionsuddannede i Danmark og har potentialet til at gøre uddannelserne mere populære blandt kommende generationer. Det mener rektor i VIA, Gitte Sommer Harrits.
VIA venter flere studerende med kommende reform af professionsuddannelserne15.3.2025 14:07:33 CET | Pressemeddelelse
I år har VIA modtaget 9.533 kvote 2-ansøgninger til sine uddannelser i Region Midtjylland, hvilket er en mindre fremgang i forhold til sidste år. VIAs rektor forventer, at den kommende reform af professionsuddannelserne fremover vil få flere til at uddanne sig til blandt andet sygeplejerske og pædagog.
Fire kommuner går sammen med VIA University College om ny, skolebaseret læreruddannelse i Skive.3.2.2025 09:53:21 CET | Pressemeddelelse
Viborg, Thisted, Morsø og Skive kommuner er blevet enige om hver at oprette 4 nye lærerstillinger til en skolebaseret læreruddannelse på VIAs læreruddannelse i Skive. Med de nye uddannelsesstillinger håber kommunerne på at rekruttere og fastholde flere studerende til uddannelsen og mindske antallet af ikke-uddannede lærere på deres skoler.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum