VIA University College

Ny docent skal styrke forskning i aldring og demens

Del

VIAs forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi har ansat Christina Vestergård som ny docent. Hun skal bl.a. forske i området aldring, demens og sundhedsteknologi.

”Forskning i aldring og demens i et teknologisk perspektiv bidrager til at skabe et borgernært og teknologiunderstøttet sundhedsvæsen, som bliver bedre i stand til at understøtte sund aldring og et liv med demens.”

Det mener Lars Peter Bech Kjeldsen, som er forskningschef, ph.d., og MSO for rektor på VIA University College, der derfor glæder sig over, at centeret per 1. oktober har ansat Christina Vestergård som ny docent.

Kommer fra Aarhus Universitet

Christina Vestergård kommer fra en stilling som post.doc. og forsker på Aarhus Universitet, hvor hun også har gennemført sin ph.d. Her har hun været tilknyttet en række nationale og internationale projekter om menneske-robot interaktion og brugen af såkaldt sociale robotter.

”Jeg har arbejdet tværfagligt med interaktionen mellem menneske og teknologi i mange sammenhænge og altid med et særligt fokus på etik. Jeg glæder mig til at arbejde med den praksisnære forskning, som er central på VIA, og jeg ser især frem til at indgå i nye tværfaglige samarbejder mellem uddannelse, praksis og forskning i relation til aktuelle problemstillinger, hvor teknologien spiller en rolle,” siger Christina Vestergård, som er uddannet cand.mag. i etnografi og social antropologi.

Vigtigt område for studerende og professionelle

I stillingen som docent på Forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi bliver hun tilknyttet både Program for demens og Program for sundhedsteknologi, metodeudvikling og etik – med fokus på aldring. Og området er vigtigt, både for de sundhedsstuderende på VIA samt for den professionelle praksis, de uddannes til, mener Lars Peter Bech Kjeldsen.

”Forskning i aldring og demens styrker såvel de studerendes som de sundhedsprofessionelles viden på området. Samtidig skal forskningen udføres i et samspil med borgere, patienter, teknologi og offentlige og private aktører, hvilket er netop det, der karakteriserer forskning på professionshøjskolerne,” siger forskningschefen.

Bor i Knebel – arbejdsplads på Aarhus N

Christina Vestergård får arbejdssted på VIA Campus N i Aarhus, men med samarbejder på alle VIAs campusser med sundhedsfaglige uddannelser i Region Midtjylland. Hun er 53 år og bor på Mols med sine 3 børn.

Læs mere om Forskningscenter for Sundheds- og velfærdsteknologi: https://www.via.dk/forskning/sundhed-og-velfaerdsteknologi 

Kontakter

Kontakt Christina Vestergård på: cves@via.dk

Eller Lars Peter Bech Kjeldsen på: T: +45 8755 1716 E: lpbk@via.dk

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Millioner fra Novo Nordisk Fonden til nyt projekt, der skal styrke erhvervsskolerne igennem stærkere undervisning i naturfag23.11.2022 13:39:13 CET | Pressemeddelelse

VIA University College og DTU står i spidsen for et toårigt projekt, støttet af Novo Nordisk Fonden, som skal klæde lærere fra fem danske erhvervsskoler på til at udvikle nye undervisningsforløb i såkaldte STEM-fag, som matematik, fysik og teknologi. Det skal hæve kvaliteten af undervisningen og dermed styrke fastholdelsen af elever på uddannelser som smed, mekaniker og industritekniker.

Mange ledige studiepladser på velfærdsuddannelserne28.7.2022 00:01:00 CEST | Pressemeddelelse

Årets fald i søgningen til uddannelserne til sygeplejerske, pædagog, lærer og socialrådgiver medfører et hidtil uset stort antal ledige studiepladser. VIA har indtil nu optaget 5.059 nye studerende og håber på mange ansøgere til de tomme stole henover de næste uger. Prorektor Gitte Sommer Harrits efterlyser en national handlingsplan for at sikre kvalificeret arbejdskraft nok og undgå kollaps af velfærdssamfundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum