Vækstfonden

Ny direktør i spidsen for Vækstfondens midtjyske og nordjyske aktiviteter

Del

Vækstfonden har fået ny direktør for fondens arbejde med virksomheder i Midtjylland og Nordjylland. Det bliver 45-årige Jacob Christensen Flarup, der får base i Vækstfondens kontorer i Randers, Aarhus og Aalborg. Det er især opgaven med at udvikle virksomheder i hele Danmark, som bliver den nye direktørs store fokus.

Jacob Christensen Flarup
Jacob Christensen Flarup

Jacob Christensen Flarup bliver ny direktør for Vækstfondens aktiviteter i Midt- og Nordjylland. Den nye direktør kommer med en lang erfaring fra banksektoren: Senest fra en stilling som Markedsdirektør i Jyske Bank, og tidligere afdelingsdirektør i Jyske Bank Viborg, Erhvervskundedirektør i Danske Bank i Østjylland, og Områdechef i Realkredit Danmark i Aalborg. Det er altså en erfaren profil, der sætter sig i stolen som ansvarlig for Vækstfonden tilstedeværelse i Midt- og Nordjylland. Når man spørger den nye direktør til, hvad der fik ham til at vælge Vækstfonden, er svaret klart:

”Vækstfonden er sat i verden for at udvælge og udvikle de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af.  At være med på den rejse, det var en for stor mulighed til at lade gå forbi. Og så er Vækstfonden hele Danmarks finansieringsfond, og det betyder, at vi skal være med til at skabe arbejdspladser og vækst i hele landet – og ikke kun tænke på direkte afkast,” siger Jacob Christensen Flarup.

Vil have alle afkroge af Danmark med
En af de vigtigste opgaver, som den nye direktør ser frem til at bidrage til, er at få Vækstfondens finansiering ud i hele landet. Han har i mange år arbejdet med netop midt- og nordjyske selskaber og kender derfor de mange potentialer og styrkepositioner, som de lokale virksomheder er med til at skabe.

”Nord- og Midtjylland har mange forskellige styrker. Vi er gode til turisme, til grøn teknologi, produktionsvirksomheder og ny forskning på universiteterne. Vi kan bygge højteknologiske virksomheder i verdensklasse, og så er vi også en af verdens bedste fødevare- og fiskerinationer, industrier der er særligt forankrede i det nord- og midtjyske. Det er alle disse virksomheder, jeg vil være med til at understøtte i min nye rolle i Vækstfonden,” siger Jacob Christensen Flarup.

I 2020 var Vækstfonden med til at skabe og fastholde mere end 2800 arbejdspladser i Midt-og Nordjylland. Det har været en ekstraordinært år på grund af Coronakrisen, og det vil også sætte sine spor i Vækstfondens arbejde de kommende år. Men nu gælder det også om at være med til at sætte hjulene i gang og mennesker i arbejde, fortæller Jacob Christensen Flarup:

”Coronakrisen har stadig følgevirkninger i erhvervslivet – det gælder især vores turisme og restaurationsbranche. De virksomheder skal vi fortsat række hånden ud til i Vækstfonden. Men vi skal også sikre risikovillig kapital til nye idéer og virksomheder. Det arbejde glæder jeg mig særligt til at løfte med vores mange dygtige, lokale samarbejdspartnere, så vi kan skabe ny vækst og arbejdspladser i hele Midt- og Nordjylland.”

Det er mange vigtige opgaver, fonden skal være med til at løfte i regionerne de kommende år. Derfor får Vækstfonden også brug for flere hænder i Nord- og Midtjylland fortæller Jacob Christensen Flarup:

”Vækstfonden har løftet en særlig stor opgave det seneste år og er nået ud til mere end 1500 virksomheder i hele landet. Det er en stor opgave, som jeg glæder mig til at bidrage til. Samtidigt er vi også på udkig efter et par nye medarbejdere, der skal være med til at holde hånden under danske virksomheder og genstarte efter krisen. Så kan man se sig selv i Vækstfonden mission og vision, skal man være velkommen til at tage fat i os og drøfte mulighederne.”

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt:
Cecilie Idun Andersen, presserådgiver i Vækstfonden, tlf. 31 93 05 73, cea@vf.dk

Billeder

Jacob Christensen Flarup
Jacob Christensen Flarup
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 10.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 38 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Danske LastObject rejser 18 millioner kroner fra bl.a. Vækstfonden i jagten på at få hele verden til at genanvende deres plejeprodukter8.9.2021 15:31:33 CEST | Pressemeddelelse

Der produceres og bruges milliarder af engangsprodukter hver eneste dag, og engangsprodukter er derfor med rette blevet udnævnt til en af de helt store syndere indenfor miljø og klima. Det vil danske LastObject lave om på, og med Vækstfonden i ryggen vil selskabet blive en global markedsleder indenfor genanvendelige plejeprodukter.

Dansk Vækstkapital III er en realitet: ATP, PKA, Vækstfonden og Jyske Bank sender 1,5 mia. kr. til danske virksomheder23.6.2021 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Det offentlig-private samarbejde, Dansk Vækstkapital III, har annonceret sin første closing på 1,5 mia. danske kr. Det er endnu en milepæl for det unikke samarbejde, der forvaltes af Vækstfonden. Med den nye fond er Vækstfonden, ATP, PKA, Jyske Bank og en række erhvervsdrivende fonde med til at sikre risikovillig kapital til iværksættere og små og mellemstore virksomheder i hele Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum