Ny digital læringsplatform skal få unge til at se mod erhvervsuddannelserne
Fra i dag kan alle unge i Region Hovedstaden klikke ind på Skillsuniverset.dk og få et kig ind i de mange spændende muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Her kan unge møde inspirerende rollemodeller, som er i gang med en uddannelse, eller som allerede arbejder som faglært. Og så er Skillsuniverset krydret med sjove udfordringer, som sikrer refleksion og dialog om, hvad den enkelte brænder for, som fag og uddannelsesretninger måske kan matche.
På det nye Skillsuniverset.dk er der især arbejdet med ung til ung vejledning, som skal støtte de unge på deres vej til et job og en uddannelse, de kan se sig selv i.
- Vi ved, at ung til ung vejledning og rollemodeller er noget af det, der virker over for unge. Med Skillsuniverset kan vi nå bredt ud til alle unge og understøtte en reflekteret vejledningsindsats om erhvervsuddannelserne i både grundskoler, på FGU-skoler, på jobcentre og i kommunale ungeindsatser, for det er der hårdt brug for i lyset af manglen på faglærte i regionen, siger Maria Gudme (S), formand for Udvalget for Forskning, Innovation og Uddannelse i Region Hovedstaden.
Platformen er udviklet af Copenhagen Skills, som er et partnerskab mellem Region Hovedstaden og erhvervsskolerne i regionen med fokus på at motivere flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.
- Med Skillsuniverset rammer vi de unge, hvor de er. Det kan bruges fleksibelt, når det passer ind i vejledningen og dialogen med de unge. Rollemodellerne sætter ansigt på erhvervsuddannelserne og kan udfordre de unges uddannelsesvalg med deres personlige fortællinger, siger Morten Emborg, direktør ved TEC og styregruppeformand for Copenhagen Skills.
Skillskaravanen kommer rundt i regionen
Skillsuniverset træder i stedet for Copenhagen Skills årlige uddannelsesmesse i Bella Center og skal sammen med en kommende Skillskaravane sikre, at de unge bliver inspirerede og får erfaring med erhvervsuddannelserne.
Skillskaravanen kommer ud lokalt på skolerne allerede fra efteråret 2021, og eleverne får gennem ’hands on’ aktiviteter og dialog erfaring med erhvervsuddannelserne i praksis.
Brug for kompetencerne til den grønne omstilling
Fremskrivninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der i 2030 vil mangle 99.000 faglærte på det danske arbejdsmarked. Det udfordrer udviklingen i Region Hovedstaden, at flere og flere virksomheder mangler arbejdskraft.
I forlængelse heraf vil den grønne omstilling i hovedstadsregionen især trække på faglært arbejdskraft. Det gælder f.eks. ved renovering af boliger, som kræver tømrere, glarmestre og vvs-montører eller opsætning af ladestandere, som kræver elektrikere.
Fakta
- Copenhagen Skills handler om at sætte erhvervsuddannelser på dagsordenen og gøre unge fra grundskole til voksenliv klogere på erhvervsuddannelserne.
- Udskolingselever, der skal forholde sig til, hvilken uddannelsesvej de skal vælge efter grundskolen, elever på den nye FGU (Forberedende Grunduddannelse) og de ’voksne unge’ 18år+, som ikke er kommet videre i uddannelse, er alle målgrupper for indsatserne under Copenhagen Skills.
- Den samlede effekt af indsatsen skal bidrage til, at flere unge får en erhvervsuddannelse, herunder de unge, som i dag står uden job og uddannelse.
- Bl.a. koordinering af introdage i 8. klasse: 14.000 elever deltager i de tre introdage på erhvervsuddannelserne.
- Dialog og samarbejde med 29 kommuner omkring udformningen af konkrete indsatser.
- Koordinering af kombinationsforløb for FGU-elever på erhvervsuddannelserne.
For for yderliger information: Maria Gudme via Region Hovedstadens pressetjeneste 70209588
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Region H giver flere penge til behandling af et stigende antal kvinder med brystkræft10.7.2025 12:39:29 CEST | Pressemeddelelse
Målopfyldelsen af pakkeforløb for brystkræft er i bedring efter en længere periode med mangel på det nødvendige personale. Området er imidlertid udfordret af et stigende antal kvinder, der sendes til udredning for brystkræft, så for at fastholde de gode resultater har regionsrådet valgt at afsætte 15 mio. kr. i varig bevilling til behandlingen.
20 millioner til at nedbringe ventetiden til operationer og høreapparatsbehandling4.7.2025 10:05:58 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden vil sikre hurtigere udredning og behandling for patienter, der oplever længere ventetid til fx en planlagt operation af brok eller til at få høreapparat.
Mere psykiatrisk hjælp til både børn og voksne3.7.2025 12:05:57 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden har afsat penge til mere hjælp fra praktiserende speciallæger indenfor psykiatrien. Der er fundet penge til hjælp til både børn, unge og voksne med behov for psykiatrisk udredning og behandling.
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
Amager og Hvidovre Hospital orienterer borgere om manglende opfølgning på undersøgelse1.7.2025 13:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Hospitalet har konstateret, at der i forbindelse med specifikke typer af skanninger - primært af hjertet - ikke er sket en korrekt opfølgning på bifund ved undersøgelsen. Fejlen kan betyde, at tidlige tegn på sygdom, primært i lungerne, ikke er blevet opdaget. Hospitalet er i gang med at gennemgå ca. 800 skanninger, og det ventes at omkring 20 patienter skal indkaldes til nærmere undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum