DI - Dansk Industri

Ny DI-prognose: Fra krise til mangel på arbejdskraft

Del

Ny DI-prognose forudser at det seneste års økonomiske krise vil blive afløst af økonomisk fremgang og mangel på arbejdskraft.

Fra nedtur til optur og mangel på arbejdskraft. Sådan kan DI’s prognose for dansk økonomi sammenfattes i korte vendinger.

- Der er tale om et helt vildt skifte i økonomien. For et år siden snakkede vi om massive tab af arbejdspladser, nu står en del virksomheder med en voldsom mangel på medarbejdere, siger DI’s politiske direktør Emil Fannikke Kiær.

Beskæftigelsen er allerede nu ved at være tilbage på et rekordhøjt niveau, og ifølge DI’s prognose vil beskæftigelsen fortsætte med at stige i de kommende måneder og år. Det sker samtidig med, at økonomien (BNP) i år forventes at vokse med 2,5 procent og i 2022 med 3,5 procent.

- Der bliver tilført brændstof til alle de økonomiske motorer. Der forventes fremgang i både investeringer, eksporten, samt i det private og offentlige forbrug, siger Emil Fannikke Kiær.

Turisme- og oplevelsesøkonomien er stadig i krise

Med til historien hører dog, at der stadig er brancher i Danmark, der er hårdt trængte af corona. Det gælder især turisme- og oplevelsesøkonomien og persontransport, hvor kunderne stadig ikke har mulighed for at vende tilbage i normalt omfang.

- Det er ikke alle dele af økonomien, der er inviteret med til fest. Det skal vi være meget opmærksomme på. Fokus må nu også være på, at få de brancher, der stadig er hårdt trængte, op i gear igen, siger Emil Fannikke Kiær.

Samtidig er det klart, at der skal være et vågent øje for, hvordan de brancher, der allerede løber hurtigt, kan få de medarbejdere og kompetencer, som de har brug for.

- Kampen om medarbejderne bliver hård. Både herhjemme og globalt. Virksomhedernes succes og Danmarks økonomi kommer i høj grad til at være afhængig af, at virksomhederne får de medarbejdere, som de har brug for. Derfor skal vi have gang i reformer, der kan øge arbejdsudbuddet og så skal vi have fokus på, hvordan vi kan være et attraktivt land at søge til og arbejde i for dygtige udlændinge, siger DI’s politiske direktør.

Nøgletal fra DI’s prognose – udvikling i procent:

 

2021

2022

BNP

2,5

3,5

Privat forbrug

3,6

5,0

Offentlig forbrug

4,2

- 0,3

Eksport af varer og tjenester

5,6

5,2

Import af varer og tjenester

8,8

5,0

Læs hele prognosen

Følg os på:

    

Kontakter

For yderliger information kontakt pressechef Søren Langelund tlf.: 2091 9335

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum