Udenrigsministeriet

Ny dansk millionstøtte til Moldova i lyset af Ruslands invasion af Ukraine

Del

Regeringen afsætter godt 10 millioner kroner til Moldova over det næste år. Midlerne skal støtte modstandskraften i Moldova i lyset af Ruslands aggression mod Ukraine.

Udenrigsminister Jeppe Kofod vil præsentere støtten direkte over for sin moldoviske kollega Nicu Popescu i Prag. Her mødes EU’s udenrigsministre samt udenrigsministrene fra Ukraine, Georgien og Moldova tirsdag og onsdag for blandt andet at diskutere den sikkerhedskrise, som Ruslands invasion af Ukraine har skabt i hele Europa.

Den danske håndsrækning til Moldova på godt 10 millioner kroner kanaliseres gennem den Ny Demokratifond og går til indsatser inden for medier og desinformation, unge, arbejdsmarked og kultur og skal dermed styrke sammenhængs- og modstandskraften i Moldova.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Ruslands ulovlige angrebskrig i Ukraine har sat tydelige spor i Moldova. Presset fra flygtninge er enormt, og truslen om at blive det næste offer for Putins uhyggelige ekspansion hænger som en tung sky over landet. Det så jeg med egne øjne, da jeg besøgte landet for få måneder siden. Jeg ser frem til at mødes med min moldoviske kollega i Prag og dele nyheden om den danske håndsrækning. Kampen for stabilitet og demokrati i vores østlige nabolande er vigtigere end nogensinde.”

Den nye støtte vil blandt andet målrettes følgende indsatser:

- uafhængig nyhedsdækning og bekæmpelse af misinformation gennem faktatjek af medier

- øget organisering og mobilisering af unge for at styrke deres inddragelse i samfundet, herunder unge ukrainske flygtninge

- forbedring af arbejdsmarkedsvilkår, også for ukrainske jobsøgende

- forbedring af forholdene for kulturorganisationer

Moldova har i dag både en reformorienteret præsident og regering, der har sat landet på en pro-europæisk kurs. Bestræbelserne er senest kulmineret i Moldovas status som EU kandidatland.

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum