Ny CEPOS-analyse: Offentlig beskæftigelse skal ned med 30.000 de sidste tre måneder af året, hvis regeringens prognose for 2022 skal opfyldes

Den offentlige beskæftigelse steg med 900 personer i september, og siden corona-start i 2020 er den offentlige beskæftigelse vokset med ca. 36.000 personer. Der er tale om en stigning på 4 procent. Det er markant.
”Begrundelsen for den abrupte stigning har været corona-udbruddet. Finansministeriet forventede i maj i år et markant fald i den offentlige beskæftigelse gennem 2022, fordi der ikke længere er corona-udbrud. Men faldet er helt udeblevet, og det medvirker til et mere stramt arbejdsmarked. Man skal huske, at en ekstra ansat i det offentlige er lig med en færre ansat i det private erhvervsliv. Det forekommer, at Nicolai Wammen mistede kontrollen over antallet af offentligt ansatte i løbet af året,” siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom i CEPOS.
I Økonomisk Redegørelse fra august opjusterede man skønnet for den offentlige beskæftigelse for 2022, så der nu forventes en årsstigning på 6.000 personer. Den forventning bliver også svær at realisere med de nye tal for september.
”Ser man på årsgennemsnittet for 2022, så ligger man på 11.000 personer over 2021-niveauet, hvis den offentlige beskæftigelse er uændret resten af året. Hvis Finansministeriets skøn på 6.000 personer skal realiseres, så skal den offentlige beskæftigelse falde med 30.000 personer i årets tre sidste måneder. Det forekommer urealistisk. En ny regering bør have som prioritet at nedbringe antallet af offentligt ansatte til før corona-niveau,” siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom i CEPOS.
Cheføkonom Mads Lundby Hansen kan kontaktes på 21 23 79 52 for uddybende kommentarer.
For at se dette indhold fra cepos.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.
Kontakter
Mads Lundby HansenCheføkonom
Tlf:21237952mads@cepos.dkBilleder

Vedhæftede filer
Information om Cepos
Følg pressemeddelelser fra Cepos
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Cepos
CEPOS: Det er faldende effektivitet og ikke mangel på hænder, der er den primære årsag til de akutte problemer med ventelister i sundhedsvæsnet28.3.2023 12:56:37 CEST | Pressemeddelelse
CEPOS' forskningschef Karsten Bo Larsen har følgende kommentarer til regeringens nye sundhedsstrukturkommission
Ny CEPOS-analyse: Se lønlisten over 296 lange videregående uddannelser – så mange tjener mindre end faglærte21.3.2023 08:03:00 CET | Pressemeddelelse
CEPOS udsender i dag en analyse af lønindkomsten for personer med 296 forskellige lange videregående uddannelser (LVU). Beregningerne er udført på Danmarks Statistiks personregistre. Lønnen måles fem år efter endt studie for årgange, der færdiggjorde deres uddannelse i perioden 2012-2016.
CEPOS: EU-kommissionens forslag til reform af det europæiske elmarked er en narresut for forbrugerne14.3.2023 17:00:21 CET | Pressemeddelelse
CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen har følgende kommentarer til EU-kommisionens forslag til reform af det europæiske elmarked.
Ny CEPOS-analyse: Universitetsuddannede får i mange tilfælde lavere løn end faglærte10.3.2023 08:03:01 CET | Pressemeddelelse
35 procent med en humanistisk universitetsuddannelse tjener mindre end en faglært. Og 41 procent tjener mindre end en person med en kort videregående uddannelse, viser ny analyse fra CEPOS.
Ny CEPOS-analyse: EU giver allerede massiv grøn statsstøtte og bør ikke optrappe en handelskonflikt med USA6.3.2023 10:48:50 CET | Pressemeddelelse
Det er ikke velbegrundet, at EU svarer igen på den amerikanske Inflation Reduction Act (IRA). Det vil gøre den grønne omstilling i Europa dyrere end nødvendigt og kan desuden kan optrappe en handelskonflikt over Atlanten, viser ny analyse fra CEPOS.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum