Cepos

Ny CEPOS-analyse: Offentlig beskæftigelse skal ned med 30.000 de sidste tre måneder af året, hvis regeringens prognose for 2022 skal opfyldes

Del
CEPOS udsender i dag en analyse om udviklingen i antallet af offentligt ansatte siden corona-start. Stigningen har været på 36.000 eller ca. 4 procent. Opgørelsen baserer sig på Danmarks Statistiks lønmodtagerstatistik
Mads Lundby Hansen. Foto: Jakob Melgaard.
Mads Lundby Hansen. Foto: Jakob Melgaard.

Den offentlige beskæftigelse steg med 900 personer i september, og siden corona-start i 2020 er den offentlige beskæftigelse vokset med ca. 36.000 personer. Der er tale om en stigning på 4 procent. Det er markant. 

”Begrundelsen for den abrupte stigning har været corona-udbruddet. Finansministeriet forventede i maj i år et markant fald i den offentlige beskæftigelse gennem 2022, fordi der ikke længere er corona-udbrud. Men faldet er helt udeblevet, og det medvirker til et mere stramt arbejdsmarked. Man skal huske, at en ekstra ansat i det offentlige er lig med en færre ansat i det private erhvervsliv. Det forekommer, at Nicolai Wammen mistede kontrollen over antallet af offentligt ansatte i løbet af året,” siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom i CEPOS. 

I Økonomisk Redegørelse fra august opjusterede man skønnet for den offentlige beskæftigelse for 2022, så der nu forventes en årsstigning på 6.000 personer. Den forventning bliver også svær at realisere med de nye tal for september. 

”Ser man på årsgennemsnittet for 2022, så ligger man på 11.000 personer over 2021-niveauet, hvis den offentlige beskæftigelse er uændret resten af året. Hvis Finansministeriets skøn på 6.000 personer skal realiseres, så skal den offentlige beskæftigelse falde med 30.000 personer i årets tre sidste måneder. Det forekommer urealistisk. En ny regering bør have som prioritet at nedbringe antallet af offentligt ansatte til før corona-niveau,” siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom i CEPOS. 

Cheføkonom Mads Lundby Hansen kan kontaktes på 21 23 79 52 for uddybende kommentarer.

Læs analysen her.

For at se dette indhold fra cepos.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Kontakter

Billeder

Mads Lundby Hansen. Foto: Jakob Melgaard.
Mads Lundby Hansen. Foto: Jakob Melgaard.
Download

Vedhæftede filer

Information om Cepos

Cepos
Cepos
Landgreven 3
1301 København K

+45 33 45 60 30http://www.cepos.dk

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum