Den Grønne Ungdomsbevægelse

Ny bog fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Del
I dag udgiver Den Grønne Ungdomsbevægelse bogen Retfærdig naturbevarelse - et manifest. Bogen giver en dybdegående og helhedsorienteret fortælling om en ny naturbevarelsespolitik. En politik der baner vejen for en grøn, retfærdig fremtid, der vrimler med mangfoldigt liv.

Retfærdig naturbevarelse er Den Grønne Ungdomsbevægelses forsøg på at give et kraftigt skub til biodiversitetsdagsordenen i Danmark. Efter årtiers politisk nedprioritering af biodiversitetspolitik til fordel for biodiversitetsskadelige erhvervsinteresser, skriger arterne og økosystemerne på omsorg og beskyttelse som aldrig før. 

“Vi oplever desværre, at vores regering fortsætter en lang dansk tradition med at tie biodiversitetskrisen ihjel. Det vil vi gerne lave om på med vores manifest,” udtaler Freya Skriver.

Retfærdig naturbevarelse er blevet til i en kollektiv skriveproces mellem en stor gruppe aktivister med mange forskellige fagligheder. 

Bogen gør status over, hvor alvorligt det står til med dansk biodiversitet og identificerer de systemer, tænkemåder og erhverv, der truer mangfoldigheden af liv i Danmark og globalt.  

I form af 10 store visioner for en fremtid i harmoni med de planetære grænser og en ny økologisk bevidsthed giver Den Grønne Ungdomsbevægelse sine bud på en helhedsorienteret biodiversitetspolitik, der tager fat om roden af de livsfjendtlige systemer, vi føler os fanget i. 

“Med dette manifest ønsker vi at berige vores fælles forestillinger om, hvilket omsorgsfuldt og regenerativt samfund vi kan skabe,” udtaler Lea Wiggen Kramhøft.

Esther Michelsen Kjeldahl tilføjer: “Vi frygter, at en eventuel kommende biodiversitetslov, som SVM har lovet i regeringsgrundlaget, bliver en tynd kop te, der ikke rykker ved status quo. Det vil vi ikke acceptere. Derfor kommer vi her med et fuldstændigt vidunderligt alternativ til status quo.”  

Visionerne følges op af en række konkrete policyforslag, der kan indføres inden 2030 som skridt på vejen mod vores utopi. 

Clara Berg-Jensen understreger, at “vi er nødt til at tillade os selv at tænke i utopier. Faktisk er det fuldstændigt nødvendigt at tænke ud af systemets trange boks, når vi står i massedød til knæene. Derfor ser vi det at formulere utopier for en retfærdig verden fuld af liv som en protesthandling i sig selv.”

Astrid Therese Blom-Hansen konkluderer, at “manifestet indbyder til at medtænke vores medorganismer i alle politiske beslutninger fremover. Vores medorganismer har en ukrænkelig ret til at eksistere og til at have et bæredygtigt livsgrundlag, som vi alle skal tage alvorligt. Vi skal begynde at forholde os til, at industrier og rige mennesker skal fylde mindre for at give andre arter plads.”

For at fejre bogens udgivelse inviterer Den Grønne Ungdomsbevægelse til et release-arrangement d. 17. maj kl. 17-19 i gården på Fælledvej 12.

Nøgleord

Billeder

Information om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse
Den Grønne Ungdomsbevægelse
Grundtvigs Sidevej 2
1865 Frederiksberg C

+45 ‪30 63 66 36https://www.dgub.dk/

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum