SMVdanmark

Ny analyse: Mange landsbyer har lang transporttid til testcentre

Del

En lang række landsbyer ligger så langt væk fra nærmest covid-testcenter, at det rammer kundegrundlaget hos frisører, restauranter, caféer og andre steder, hvor negativ test er en betingelse.

Der er så dejligt ude på landet, men til gengæld er der nogle gange meget langt til et covid-testcenterI mindst 55 af landets landsbyer er der over 30 minutter i offentlig transport til nærmeste testcenter. Og i nogle tilfælde tager det op mod en time. 

Det viser en analyse, som SMVdanmark har foretaget på baggrund af data indhentet fra coronasmitte.dk. 

Som eksempel kan nævnes Fjellerup Strand. Her ligger nærmeste testcenter i Ørum knap 16 km væk. Turen tager ca. et kvarter i bil, og med offentlig transport tager det 55 minutter at komme fra Fjellerup Strand til testcenteret i Ørum. 

Jakob Brandt, adm. direktør SMVdanmark, mener at kravet om en negativ test for at få adgang til fx den lokale frisør eller café især udgør et problem for erhvervslivet uden for de større byer.  

Har du en times transport frem og tilbage for at blive testet, har det naturligvis kæmpe betydning for din lyst til at tage ud at spise, blive klippet eller gå i biografen. Derfor går disse steder i stor stil glip af omsætning, og får slet ikke samme del i genåbningen som andre dele af landet. Det er et kæmpe problem for de brancher i de små samfund, der har været tvangslukket, og som har et stort hul i kassen, de nu skal til at dække,” siger han. 

Transporttiden skal lægges til den ventetid, der måtte være på testcenteret. Alt i alt betyder det en stor tidsmæssig investering, hvis man bor langt fra de store byer og gerne vil ind et sted, hvor der kræves coronapas. 

“Og hvis en person rent faktisk tager ind til en større by for at få en test, så bliver vedkommende måske i byen og bruger pengene dér i stedet. Jeg frygter i det hele taget, at den kommende sommer bliver hård for oplevelsesbranchen. Erhvervslivet i mange landdistrikter har typisk en meget stor del af årets omsætning om sommeren, hvor der er folk i sommerhusene og turister. Selv om sommerhusene er fuldt belagt, vil mange nok vælge at blive hjemme frem for at gå ud, fordi man ikke gider bruge sin ferie på transport til og fra teststeder,” siger Jakob Brandt. 

Han peger på, at kravet til passet bør lempes.  

Test er relevant til de store arrangementer med mange deltagere, hvor risikoen for smitte er stor. Men det bør ikke være nødvendigt, når det drejer sig om små steder som fx frisører og beværtninger, siger han. 

Læs analysen her. 

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Genåbning af erhvervslivet går for langsomt10.6.2021 09:49:11 CEST | Pressemeddelelse

Der er mange gode elementer i nattens genåbningsaftale, især for restaurationsbranchen, men alt i alt går genåbningen for langsomt. Hvis alle punkter i åbningen blev fremskyndet med en måned, havde vi været tilfredse. Men det her er er en kold afvaskning for blandt andre oplevelseserhvervene, at de stort set mister hele sommeren, som er deres absolutte højsæson og for de små ubemandede fitnesscentre, som må tjekke coronapas halvanden måned endnu. Desuden er det ærgerligt, at der stadig ingen plan er for, hvordan vi åbner for turister, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum