SMVdanmark

Ny analyse: Hjemmetest kan spare samfundet for 557 mio. kr. alene i december.

Del

Hvis vi indfører hjemmetest i stedet for de kviktest, der er betingelsen for bl.a. at kunne møde på arbejde, i skole eller i daginstitution, vil statskassen alene i december måned spare 368 mio. kr. Derudover kommer en tidsbesparelse på to mio. timer, hvilket svarer til cirka 190 millioner kr. i sparede tidsomkostninger, viser en ny analyse fra SMVdanmark.

En corona-kviktest i et testcenter koster 133 kr. inkl. prisen for podning. Men det er langt fra hele omkostningen. Testpersonen skal hen til testcenteret, stå i kø og så hjem eller tilbage  på arbejdet igen. Desuden lægger selve podningsopgaven beslag på arbejdskraft, som erhvervslivet mangler lige nu. 

Hjemmtest er langt billigere og kan spare samfundet for over en halv mia. kr. alene i december, viser en ny analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Martin Kyed, cheføkonom i SMVdanmark, mener, det er vigtigt at vurdere alle redskaber og tage stilling til, om noget kan gøre corona-situationen lettere, og her er de økonomiske og tidsbesparende aspekter helt oplagte at tage fat i, mener han.

”Hvis hjemmetest vurderes at kunne bruges som substitut for kviktest, så anbefaler SMVdanmark klart, at redskabet bliver bragt i spil hurtigst muligt. Det giver både en stor økonomisk besparelse og sikrer samtidigt mere tid på arbejdspladsen, hvor medarbejderne ikke længere vil skulle stå i lange testkøer for at kunne møde på arbejde. Som sidebemærkning vil det også kunne frigive noget arbejdskraft til erhvervslivet, som virkelig mangler arbejdskraften lige nu,” siger Martin Kyed.

Martin Kyed påpeger, at det tidsbesparende element er vigtigt for landets virksomheder.

”Vi ved fra vores medlemmer, at deres medarbejdere bruger arbejdstid på at blive testet, hvilket trækker produktivitet ud af virksomhederne, fordi det tager tid at få en test. Tidsbesparelsen på næsten 2 millioner timer ved at konvertere til hjemmetest, vil altså gøre en stor forskel for vores medlemmer. Deres medarbejdere kan nemlig være længere tid på arbejdspladsen i stedet for at stå i lange testkøer. Det er både en fordel for den enkelte og for virksomhederne. Den økonomiske gevinst på 368 millioner på bare én måned er også stor, da en hjemmetest koster omkring 100 kr. mindre end en kviktest”, siger han.

Løsningen er ifølge SMVdanmark, at få indført hjemmetest hurtigst muligt, hvis sundhedsmyndighederne siger god for det.

”Vi har set eksperter påpege fordelene ved hjemmetest, og besparelsespotentialet på over en halv milliard kroner for bare én måned er rigtig stort. Vi håber derfor, at sundhedsmyndighederne vil komme med klare anbefalinger i forhold til brug af hjemmetest, så borgere og virksomheder kan håndtere smitterisici på en ansvarlig måde, uden det medfører unødige udgifter og tabt tid.” siger Martin Kyed.

Læs analysen her.

Kontakter

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Grøn fond må ikke ende som de stores tag-selv-bord24.6.2022 11:27:40 CEST | Pressemeddelelse

Den grønne fond er gaven, vi ikke havde ønsket os. Men givet at det er den, vi får, så er det afgørende, at pengene gives som generelle fradrag og ikke tilskud. Ellers risikerer pengene at bliver tovtrækkeri mellem de store forurenere for til sidst at lande i en af de store forureneres lommer, mener SMVdanmark. Og selvom et højere beskæftigelsesfradrag som idé er god, vil det reelt ikke batte noget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum