SMVdanmark

Ny analyse: Frisørerne oplever mange corona-aflysninger

Del

Over halvdelen af frisørerne oplever flere aflysninger og færre bestillinger af frisørtider, og 62 pct. vurderer, at deres omsætning for november vil ligge under normalen. Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, der opfordrer til, at alle kompensationspakkerne genoplives, og der igen bliver sygedagpengerefusion fra første fraværsdag for coronarelateret sygdom.

Mange danskere aflyser deres julefrokoster og andre arrangementer for tiden på grund af frygt for smitte. Men ikke kun julefrokostleverandørerne rammes. Over halvdelen af landets frisører får flere aflysninger og færre bestillinger, end de er vant til, og 62 pct. frygter en omsætningsnedgang i november.

Det viser en undersøgelse blandt 444 selvstændige frisører fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMVdanmark, mener tallene viser, at danskerne ret hurtigt reagerer på de signaler, der kommer fra politikere og sundhedsmyndigheder.

”Stigende smittetal og bekymrede politikere får danskerne til at aflyse. Også selvom der endnu ikke er restriktioner, når man skal til frisøren. Corona er igen en samfundskritisk sygdom, men det er ikke en sygdom, som rammer hele erhvervslivet, men i højere grad specifikke brancher, der endnu engang må holde for økonomisk, når smitten er i fremmarch. Denne gang er det endda særligt problematisk for dem, for det økonomiske sikkerhedsnet er langt mere hullet nu, da flere af de tidligere kompensationspakker er stoppet. Og det er ikke rimeligt,” siger hun.

Undersøgelsen viser også, at de økonomiske konsekvenser kan mærkes. De frisører, der oplever aflysninger og kundefravær, vurderer at omsætningsnedgangen i gennemsnit vil være på 19 pct., hvis kundernes nuværende adfærd fortsætter.

”Politikerne må anerkende, at der er enkelte brancher, der igen mærker coronasmitten. De har brug for hjælp i denne helt ekstraordinære situation, også selvom der ikke er restriktioner. De kompensationspakker, der er udløbet, bør genåbnes, og det vil også være gavnligt, hvis de selvstændige igen kan få sygedagpengerefusion fra første dag, deres medarbejdere må blive hjemme pga. corona,” siger Mia Amalie Holstein.

Læs hele analysen her.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Lad os få politiske drøftelser om kompensationspakker nu24.11.2021 16:20:53 CET | Pressemeddelelse

Dagens beslutning om yderligere restriktioner i form af fx mundbind i detailhandlen, begrænsninger på størrelsen af events og coronapas hos liberale serviceerhverv bl.a. hos frisøren sender et tydeligt signal om, at politikerne er bekymrede, og erhvervslivet endnu engang skal holde for, når det gælder om at passe på samfundets ældre og svage. Også selvom smitten hovedsageligt findes hos børn og unge. Regeringens udmeldinger vil straks sætte sig i markedet i form af lavere efterspørgsel. Kompensationspakkerne bør straks genåbnes, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum