SMVdanmark

Ny analyse: Byggesager strander i kommunerne og spilder 1,5 mio. dage

Del

Der er markant forskel på, hvor hurtigt kommunerne behandler byggesager. I nogle kommuner tager det under to uger, i andre over tre måneder. Hvis alle kommuner var lige så hurtige som de ti hurtigste kommuner, kunne der spares 1,5 millioner dages ventetid om året.

Hvis huset skal have en tilbygning eller der skal bygges nyt, er det ofte postnummeret, der afgør, hvor hurtigt man kan komme i gang. I nogle kommuner drejer det sig om under et par uger før man kan få tilladelse, i andre flere måneder.

Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid til byggetilladelser varierer fra fire dage i Vallensbæk Kommune til 192 i Samsø Kommune. Den samlede sagsbehandlingstid for alle byggesager i Danmark var 2 millioner dage i 2020, og dette tal kan nedbringes med 1,5 millioner dage, hvis alle kommuner var lige så hurtige til at sagsbehandle som gennemsnittet af de ti hurtigste kommuner.

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark.

Der er derfor et kæmpe potentiale for at mindske sagsbehandlingstiden, hvis de langsommere kommuner bliver lige så hurtige til at sagsbehandle som de hurtigste kommuner

”Det er jo frem for alt en drønirriterende ventetid. Det gør det svært at planlægge både for bygherrer, entreprenører, håndværkere og familien, alt efter om vi taler større eller mindre byggeprojekter. I sidste ende frygter vi, at der vil blive gennemført færre projekter, fordi ventetid er spildtid,” siger Bjarke Roed-Frederiksen, chefkonsulent i SMVdanmark.

Han mener, at den meget store forskel på sagsbehandlingstid kommunerne imellem viser, at ventetiden afhænger af prioritering og politisk vilje.

”Når nogle kommuner er 50 gange længere tid om at behandle byggesager end andre, bør de langsommeste kommuner kunne sætte mere fart på sagsbehandlingen. Kommuner med lang sagsbehandlingstid bør afsætte flere ressourcer og prioritere området og kan med fordel lære af kommunerne med hurtig sagsbehandling,” siger Bjarke Roed-Frederiksen.

Læs analysen og se ventetider for hver kommune her: https://smvdanmark.dk/analyser/temaanalyser/der-bliver-spildt-1-5-millioner-dage-%C3%A5rligt-p%C3%A5-un%C3%B8dvendig-sagsbehandlingstid-i-byggesager

Kontakter

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Regnskabsorganisationerne Cereda og FDBR bliver lagt sammen5.7.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Foreningen Danske Bogholdere & Regnskabskonsulenter (FDBR) bliver per 1. juli 2021 lagt sammen med Cereda. Det blev besluttet på et ekstraordinært landsmøde hos FDBR 17. juni 2021. Cereda og FDBR har allerede et godt samarbejde om en række mærkesager og deler målet om at skabe en stærk brancheorganisation indenfor regnskab og økonomi, der favner alle fagområder. FDBR’s 84 medlemmer inviteres til at blive medlem af Cereda. ”Vi er glade for FDBR’s beslutning og ser frem til at byde foreningens medlemmer velkommen i Cereda. Med sammenlægningen får vi flere gode kræfter i organisationen, flere gode kolleger at netværke med og mulighed for at tilbyde endnu bedre medlemsfordele,” siger Cereda’s bestyrelsesformand, Peter Skjerning. Større mulighed for at sætte den politiske dagsorden Sammen med SMVdanmark kæmper Cereda og FDBR allerede for vigtige erhvervspolitiske mærkesager, fx en certificeringsordning, der skal være med til at sikre en høj kvalitet inden for regnskabsbranchen. Med i dette

SMVdanmark: Genåbning af erhvervslivet går for langsomt10.6.2021 09:49:11 CEST | Pressemeddelelse

Der er mange gode elementer i nattens genåbningsaftale, især for restaurationsbranchen, men alt i alt går genåbningen for langsomt. Hvis alle punkter i åbningen blev fremskyndet med en måned, havde vi været tilfredse. Men det her er er en kold afvaskning for blandt andre oplevelseserhvervene, at de stort set mister hele sommeren, som er deres absolutte højsæson og for de små ubemandede fitnesscentre, som må tjekke coronapas halvanden måned endnu. Desuden er det ærgerligt, at der stadig ingen plan er for, hvordan vi åbner for turister, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum