Beskæftigelsesministeriet

Ny aftale styrker trygheden for danske lønmodtagere og får flere i arbejde

Del

Dagpengesatsen hæves de første tre måneder op til 23.000 kr. Det skaber større tryghed for lønmodtagerne og bidrager til at fremtidssikre den danske model. Samtidig bliver det økonomisk mere attraktivt for pensionister at arbejde, og det organiserede arbejdsmarked styrkes.

Regeringen har sammen med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne indgået en bred politisk aftale, der i årene fremover skal få flere i arbejde og gøre økonomien og det danske arbejdsmarked endnu stærkere. 

Aftalen skal skabe et mere trygt, attraktivt og solidarisk dagpengesystem. Ledige, som har været medlem af en a-kasse i de seneste fire år og har haft to års beskæftigelse inden for de seneste tre år, kan få op til 23.000 kr. i dagpenge de første tre måneder. Det er op til ca. 3.650 kr. mere, end de får i dag.

Det bliver økonomisk mere attraktivt for pensionister at arbejde. Aftalen sikrer, at omkring 50.000 færre folkepensionister modregnes i deres pension. Det gælder af egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg. Og cirka 100.000 folke-, senior- og førtidspensionister vil fremover ikke blive trukket i pensionen, når deres ægtefælle eller samlever arbejder.

Det organiserede arbejdsmarked styrkes. Det sker blandt andet ved at forhøje fradraget for fagforeningskontingenter og ændre fradragsretten for private lønforsikringer, men også ved at skærpe indsatsen mod brugen af illegal arbejdskraft og dårlige boligforhold for udenlandske arbejdstagere.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er rigtig glad for, at vi med denne aftale styrker trygheden for lønmodtagerne ved at hæve den maksimale dagpengesats. Mig bekendt, er det første gang siden 1970’erne, at vi investerer markant i vores dagpengesystem. Det har krævet prioritering, men det er afgørende, at vi har et trygt, attraktivt og solidarisk dagpengesystem, hvis vi skal fastholde en stor tilslutning til systemet. Færre kommer nu til at ligge vågen om natten og frygte for sin økonomi, hvis man en dag skulle risikere at miste sit arbejde.    

- Det er en vigtig sejr og til stor glæde for mange pensionister, at vi får afskaffet, at man bliver ramt af modregning, hvis man selv eller ens ægtefælle har en arbejdsindtægt. Flere pensionister får nu bedre mulighed for at give en ekstra hånd med og samtidig få flere penge mellem hænderne.

- Jeg er utrolig stolt over det danske arbejdsmarked. Men det er en skamplet, at vi fortsat er vidne til, at mennesker bliver groft udnyttet på dansk grund. Det sætter vi nu hårdt ind over for. Uhumske boliger, hvor folk bliver stuvet tæt sammen, og illegal arbejdskraft skal stoppes. Og det glæder mig, at vi tager små vigtige skridt i arbejdet med at styrke det organiserede arbejdsmarked.

Læs mere på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 202220.5.2022 08:06:49 CEST | Pressemeddelelse

I marts 2022 var der 2.947.000 personer i job. Det er 16.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 15.000 flere lønmodtagere siden februar måned. I samme periode er der kommet 2.000 flere offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 144.500 højere, svarende til 5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Endnu engang får jeg lov at glæde mig, da endnu flere er blevet en del af det arbejdende fællesskab. Dansk økonomi står fortsat stærkt trods vanskelige tider. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik. - Situationen i Ukraine sætter sine spor – både i Danmark og resten af verden. Forbrugerpriserne er steget kraftigt, og det mærker alle danskere i deres daglige indkøb og månedlige regninger. Det er regeringen meget opmærksom på og d

Anbefalingerne fra Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning er nu klar4.5.2022 09:32:14 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har et pensionssystem i særklasse. Men for at ruste systemet til fremtiden er der behov for nogle ændringer: en lempeligere regulering af folkepensionsalderen, der sikrer mere lige pensionsvilkår på tværs af generationer, en styrkelse af incitamenterne til pensionsopsparing samt at pensionsydelserne kommer til at afspejle, at pensionister er blevet økonomisk bedre stillet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum