Lederne

Ny aftale sikrer klar retning og høje ambitioner for arbejdsmiljøet

Del

Ledernes Hovedorganisation har i dag indgået trepartsaftale med regeringen og de øvrige parter på arbejdsmarkedet om nye nationale mål for arbejdsmiljøindsatsen i Danmark. Aftalen styrker og målretter arbejdet med at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø, hvor man ikke bliver syg eller slidt ned af arbejdet.

- I Ledernes Hovedorganisation er vi meget tilfredse med de nye nationale mål for arbejdsmiljøindsatsen. De sætter en klar retning og fastholder et højt ambitionsniveau for alle aktørers indsats og samarbejde om arbejdsmiljøet i de kommende år. Selv om udviklingen på flere områder går den rigtige vej, er der fortsat udfordringer med arbejdsmiljøet. Og med de nye nationale mål vil indsatsen både blive styrket og mere målrettet.

Sådan siger politisk chef Berit Toft Fihl om den trepartsaftale, som Ledernes Hovedorganisation netop har indgået sammen med regeringen og de øvrige parter på arbejdsmarkedet. Hun slår fast, at et sikkert og sundt arbejdsmiljø er til gavn for både den enkelte, for arbejdspladserne og for det danske samfund.

- Jeg mener, at vi med aftalen har fundet en rigtig fin balance. På den ene side får myndighederne og de andre aktører på arbejdsmiljøområdet et styrket fælles fokus på prioriterede områder, og på den anden side er der stadig det nødvendige ledelsesrum til lokale prioriteringer og løsninger på de enkelte arbejdspladser, siger Berit Toft Fihl.

Aftale bygger på solid forskning

Berit Toft Fihl fremhæver, at det for Ledernes Hovedorganisation har været afgørende, at både fastlæggelsen af målene og udvælgelsen af brancher er forankret i solid forskning om alvorlighed i forhold til helbred, arbejdsmarkedstilknytning og udbredelse af arbejdsmiljøproblemer.

- Aftalen afspejler, at der er store forskelle på arbejdsmiljøproblemer på tværs af brancher. I nogle brancher er der behov for en styrket indsats på det fysiske arbejdsmiljø i forhold til eksempelvis tunge løft, mens der i andre brancher kan være behov for fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Samtidig sikrer aftalen, at lederne på den enkelte virksomhed fortsat kan fokusere på de problemer, der er centrale på netop deres arbejdsplads, siger Berit Toft Fihl.

Hun slår samtidig fast, at Ledernes Hovedorganisation ser frem til i den kommende tid at deltage i arbejdet med at omsætte aftalen om de nationale mål på brancheniveau sammen med arbejdsmarkedets parter i Arbejdsmiljørådet og Branchefællesskaberne for arbejdsmiljø.

Kontakter

Billeder

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum