Aarhus Havn

Ny aftale sikrer Aarhus Havn 100 procent grøn strøm fra NRGi

Del

Aarhus Havn og NRGi har indgået en 10-årig aftale, der sikrer bæredygtig og klimavenlig strøm fra et nyetableret vedvarende energianlæg.

Når Aarhus Havn fremover skal drive sine aktiviteter, kommer det til at ske med 100 procent dansk produceret grøn strøm. Omstillingen sker som et resultat af en ny leverandøraftale – en såkaldt PPA-aftale (Power Purchase Agreement) - indgået med NRGi-koncernen. 

Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn og et centralt erhvervsområde i Aarhus og Østjylland. Den nye PPA-aftale resulterer i, at Aarhus Havn får leveret grøn strøm til en fast pris fra et nyetableret vedvarende energianlæg via NRGi. Det glæder Anne Zachariassen, der er COO hos Aarhus Havn:

”Det er et vigtigt skridt mod vores mål om at være CO2-neutrale i 2030. Det er et ambitiøst mål, som kræver konkret handling, og det er den nye aftale et udtryk for. Derfor er vi meget glade for aftalen og samarbejdet med NRGi”

Også hos NRGi er man glade for aftalen og kan se flere fordele ved det nye samarbejde.

”Virksomheder kan gøre en afgørende forskel ved aktivt at vælge at købe ny grøn og tilskudsfri strøm og dermed reducere CO2-emissionerne betydeligt og samtidig påvirke produktionen af ny grøn strøm, og det er netop, hvad Aarhus Havn forpligter sig til med denne aftale,” siger Jakob Bundgaard, direktør hos NRGi Renewables.

PPA-aftale sikrer grøn strøm 10 år frem

Den nye aftale flugter med NRGis strategi om at understøtte og accelerere den grønne omstilling i Danmark via stærke partnerskaber.

”Aftalen med Aarhus Havn er et eksempel på, hvordan vi i fællesskab kan være med til at bidrage til at fremme den grønne omstilling lokalt i området,” fortæller Jakob Bundgaard.

Netop muligheden for at skubbe på for den grønne omstilling lokalt er også noget, Anne Zachariassen fremhæver:

”Vi arbejder for at blive Østersøområdets mest bæredygtige erhvervshavn, og vi ønsker særligt at tage ansvar for det lokalmiljø, som vi er en stor del af. Det giver aftalen med NRGi os mulighed for”, slutter hun.

PPA-aftalen er gældende fra 2025 til 2034.

Kontakter

Aarhus Havn
Daniel Møller Jensen
Kommunikationspartner
damj@portofaarhus.dk
41870824

NRGi
Lars Pedersen
Content Manager
lped@nrgi.dk
2476 8077

Billeder

Information om Aarhus Havn

Aarhus Havn
Aarhus Havn
Vandvejen 7
8000 Aarhus C

https://www.portofaarhus.dk/

Aarhus Havn er Danmarks største havn og en central del af den nationale og internationale kritiske infrastruktur. Havnen har på containerområdet en markedsandel på knap 70 pct. og er den største, offentlige bulkhavn. Det betyder, at meget store dele af de danske varer kommer ind i landet via Aarhus Havn, ligesom en markant del af dansk eksport afskibes fra havnen ud til hele verden. Aarhus Havn tilvælges desuden af flere og flere krydstogtskibe, der årligt medbringer mange tusinde turister til Aarhus om hele den østjyske region. 

Aarhus Havn er derudover en betydelig færgehavn, som årligt betjener cirka 1.300.000 personbiler og mere end 3 mio. passagerer. Området på Aarhus Havn er et aktivt erhvervsområde med cirka 150 virksomheder. Aktiviteterne på Aarhus Havn skaber mere end 17.000 job og en årlig værditilvækst på hele 12,2 mia. kr. 

 

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Havn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Havn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum