Beskæftigelsesministeriet

Ny aftale sender over 90 mio. kroner til initiativer på beskæftigelsesområdet

Del
Der er indgået en politisk aftale, der udmønter reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Der er blandt andet afsat penge af til initiativer for udsatte på kanten af arbejdsmarkedet.

Fredag har regeringen, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet indgået en aftale om den såkaldte SSA-reserve. Aftalen indeholder initiativer for samlet 947,7 mio. kroner over de næste tre år fordelt på henholdsvis social-, ældre-, sundheds-, beskæftigelses-, undervisnings-, ligestillings- og kulturområdet.

Aftalepartierne er blevet enige om, at 91,7 mio. kroner skal gå til en række initiativer på beskæftigelsesområdet. Godt 40 mio. kroner går til at fortsætte IPS-indsatsen. Den har fokus på en håndholdt indsats for personer med alvorlig psykisk sygdom for at få dem ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Der er desuden afsat ca. 40 mio. kroner til projektet High:five, der giver ekstra støtte til kriminalitetstruede unge.

Derudover har aftalekredsen prioriteret penge til Projekt Joballiancen, som udmøntes i regi af organisationen Ligeværd. Med initiativet får flere unge og voksne med psykiske lidelser, funktionsnedsættelser eller andre sociale udfordringer hjælp til at komme i beskæftigelse eller uddannelse.

Endelig er der afsat 2,5 mio. kroner af til gennemførelse af handicappolitiske topmøder.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger

- Jeg er glad for, at vi i fællesskab har lavet en balanceret aftale for, hvordan midlerne fra SSA-reserven skal fordeles. Vi er nået i mål med at prioritere IPS-indsats for personer med alvorlig psykisk sygdom, og vi viderefører støtten til projektet High:five, der hjælper kriminalitetstruede unge, som har brug for ekstra støtte. Det er begge vigtige initiativer, der allerede har vist, at de kan være et godt skridt på vejen til at få flere i beskæftigelse eller uddannelse.

Du kan læse mere om aftalen her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for april 202331.5.2023 08:09:59 CEST | Pressemeddelelse

I april 2023 var der 81.800 ledige. Det er 100 flere end måneden før, hvorfor ledighedsprocenten er uændret. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed fortsat 2,8 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Vi ser igen at ledigheden er omtrent uændret i april. Antallet af ledige har ligget på et lavt niveau siden årsskiftet, hvilket er et godt udgangspunkt for den forventede afmatning i økonomien i den kommende periode. - Med den lave ledighed følger mangel på arbejdskraft i den private såvel som den offentlige sektor. Medarbejdere i både ældreplejen, rengøringsbranchen, hotel og restauration og mange andre steder efterlyser flere kolleger til at løse opgaverne. - For den enkelte og samfundets skyld, så skal flere med i det arbejdende fællesskab. Vi vil indføre en arbejdspligt for mennesker med et integrationsbehov, så flere kommer i kontakt med det danske arbejdsfællesskab. Vi har fokus på opkvalificering af ledige til brancher, der mangler medarbejdere, og

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum