Beskæftigelsesministeriet

Ny aftale med Rumænien skal bidrage til ordnede forhold på arbejdsmarkedet

Del

Danmark har i dag indgået en bilateral aftale med Rumænien, som styrker myndighedssamarbejdet og indsatsen for at sikre ordnede forhold på arbejdsmarkedet.

Danske og rumænske myndigheder vil fremover arbejde tættere sammen for at sikre ordnede forhold, når rumænere udstationeres til Danmark. Det er resultatet af en ny bilateral aftale, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og hans rumænske kollega social- og arbejdsminister Lia-Olguta Vasilescu netop har underskrevet.

Med aftalen bliver det lettere for myndighederne at udveksle information om, hvorvidt en rumænsk virksomhed reelt er etableret i hjemlandet, når de udstationerer medarbejdere i Danmark. Derudover styrkes landenes samarbejde om håndhævelsesdirektivet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Arbejdskraftens frie bevægelighed betyder, at flere udlændinge finder vej til det danske arbejdsmarked, og det er rigtigt positivt – ikke mindst i en tid med mangel på arbejdskraft. Men arbejdet skal selvfølgelig foregå på ordentlige og lovlige vilkår. Derfor er jeg glad for, at det i dag er lykkedes at indgå en aftale med Rumænien, hvor vi forpligter os til et stærkere myndighedssamarbejde, når det handler om at sikre, at virksomhederne overholder reglerne om udstationering.

- Aftalen vil betyde større gennemsigtighed, og at det bliver lettere for myndighederne at udveksle information og tjekke, om det hele foregår efter bogen, når udstationerede rumænere kommer til Danmark for at arbejde. Herved udgør aftalen en vigtig brik i indsatsen for at sikre ordnede forhold på arbejdsmarkedet.

Siden 2014 har et styrket bilateralt samarbejde været en del af indsatsen for at sikre ordnede forhold på arbejdsmarkedet. Udgangspunktet for aftalerne har været informationsudveksling og samarbejde med de lande, der har mange virksomheder, som udfører ydelser og har udstationerede medarbejdere i Danmark, og hvor der er størst risiko for brud på regler om fx arbejdsmiljø og skat.

Den første aftale om bilateralt samarbejde blev indgået den 8. april 2015 mellem Danmark og Polen, og til dags dato er der indgået yderligere aftaler med tre lande; Litauen, Letland og senest Slovakiet i 2015.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 5123 2830

Billeder

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Redegørelse om chrom 6 sendt til Folketinget16.11.2018 13:47pressemeddelelse

En redegørelse om sagen om chrom 6 er nu sendt til Beskæftigelsesudvalget i Folketinget. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har bestilt redegørelsen, fordi det har vist sig, at de danske myndigheder ikke har reageret tids nok på en EU-rapport, der konkluderer, at der kan være behov for at stramme grænseværdien for stoffet. NFA og Arbejdstilsynet arbejder nu på at revurdere den danske grænseværdi. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er dybt utilfredsstillende, at NFA og Arbejdstilsynet ikke handler hurtigere på så vigtig ny viden om grænseværdien for chrom 6. Vi har strenge krav til, hvordan man skal beskytte sig mod at indånde partikler, når man arbejder med stoffet. Det ændrer ikke på, at redegørelsen viser, at der gik alt for lang tid fra denne rapport kom til, at arbejdet med at undersøge de danske grænseværdier gik i gang, og at det er helt uacceptabelt, at jeg som minister alt for sent hører om denne viden. Derfor bestilte jeg også denne redegørelse, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum