Beskæftigelsesministeriet

Ny aftale med Rumænien skal bidrage til ordnede forhold på arbejdsmarkedet

Del

Danmark har i dag indgået en bilateral aftale med Rumænien, som styrker myndighedssamarbejdet og indsatsen for at sikre ordnede forhold på arbejdsmarkedet.

Danske og rumænske myndigheder vil fremover arbejde tættere sammen for at sikre ordnede forhold, når rumænere udstationeres til Danmark. Det er resultatet af en ny bilateral aftale, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og hans rumænske kollega social- og arbejdsminister Lia-Olguta Vasilescu netop har underskrevet.

Med aftalen bliver det lettere for myndighederne at udveksle information om, hvorvidt en rumænsk virksomhed reelt er etableret i hjemlandet, når de udstationerer medarbejdere i Danmark. Derudover styrkes landenes samarbejde om håndhævelsesdirektivet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Arbejdskraftens frie bevægelighed betyder, at flere udlændinge finder vej til det danske arbejdsmarked, og det er rigtigt positivt – ikke mindst i en tid med mangel på arbejdskraft. Men arbejdet skal selvfølgelig foregå på ordentlige og lovlige vilkår. Derfor er jeg glad for, at det i dag er lykkedes at indgå en aftale med Rumænien, hvor vi forpligter os til et stærkere myndighedssamarbejde, når det handler om at sikre, at virksomhederne overholder reglerne om udstationering.

- Aftalen vil betyde større gennemsigtighed, og at det bliver lettere for myndighederne at udveksle information og tjekke, om det hele foregår efter bogen, når udstationerede rumænere kommer til Danmark for at arbejde. Herved udgør aftalen en vigtig brik i indsatsen for at sikre ordnede forhold på arbejdsmarkedet.

Siden 2014 har et styrket bilateralt samarbejde været en del af indsatsen for at sikre ordnede forhold på arbejdsmarkedet. Udgangspunktet for aftalerne har været informationsudveksling og samarbejde med de lande, der har mange virksomheder, som udfører ydelser og har udstationerede medarbejdere i Danmark, og hvor der er størst risiko for brud på regler om fx arbejdsmiljø og skat.

Den første aftale om bilateralt samarbejde blev indgået den 8. april 2015 mellem Danmark og Polen, og til dags dato er der indgået yderligere aftaler med tre lande; Litauen, Letland og senest Slovakiet i 2015.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 5123 2830

Billeder

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 201821.2.2019 14:01:35Pressemeddelelse

I december 2018 var der 2.767.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.100 flere job i december måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - I december 2018 kom der 2.100 flere private job. Ser man tilbage til sommeren 2015, hvor regeringen kom til, er der i alt kommet 161.400 flere private job. - Beskæftigelsestallet for december måned viser igen, at dansk økonomi har det rigtig godt. BNP er fra 2015 til 2017 i gennemsnit vokset med over to pct. om året, og vi forventer det samme for 2018. Det er ikke kun godt for det danske samfund, men også for den enkelte dansker, der i de gode tider har lettere ved at finde arbejde. - Det kan også ses på antallet af personer i kontanthjælpssystemet. Fra april 2016 til oktober 2018 er antallet faldet med 31.900 såkaldte fuldtidspersoner, når man tager højde for sæsonudsving. Det er et fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere på over 20 pct. - Jobfremgangen har fået fat i hele Danmark, og nu er det især dansk

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum